Reţete pline de savoare: Creveţi flambaţi în Coniac - Recomandarea Padam Bistro

Data publicare: Vineri, 29 Ianuarie, 2016 Total: 10029 accesari





După cum bine ştiţi, cognacul este doar băutura distilată din vinul învechit, fabricată în provincia Cognac, iar creveţii sunt un aliment uşor, carnea lor delicată
fiind bine pusă în valoare de către sosul aromat de cognac, care prin flambare le da o aromă şi un gust deosebit făcând pereche - într-un mod interesant - cu piperul verde. Iată o reţetă recomandată de Padam Bistro, menită să vă încânte simţurile.

 


 

INGREDIENTE:

creveţi tiger

usturoi

roşii cherry

smântâna lichidă

pătrunjel verde

coniac

ulei de măsline,

1 lămâie

sare, piper verde

 

MOD DE PREPARARE:

Se încinge bine o tigaie, se adaugă puţin ulei de măsline, doi căţei de usturoi zdrobiţi (nu pisaţi), care se lasa preţ de câteva secunde, pentru aroma. Adăugaţi creveţii tiger şi imediat după scoateţi căţeii de usturoi din tigaie. Întoarceţi creveţii pe ambele părţi şi tocaţi mărunt câteva fire de pătrunjel, care se adaugă peste creveţii din tigaie. Roşiile cherry se taie în jumătăţi, apoi se pun în tigaie, alături de creveţi şi de sos. Spre final se adăuga o ceşcuţă de coniac, iar mai apoi puţină smântână lichidă, pentru a da consistenţă sosului. Amestecaţi bine, asezonaţi cu sare, piper şi potriviţi gustul cu zeama de lămâie.
 

Preparatul poate fi servit pe o farfurie presărată cu pătrunjel şi împodobită cu multe felii de lămâie.

 

Padam Bistro, situat pe Bd G-ral Dragalina Nr.18, vă urează Poftă Bună!