Atentate teroriste în Indonezia: Şapte persoane au fost ucise într-o serie de explozii în Jakarta, atac revendicat de SI

Data publicare: Joi, 14 Ianuarie, 2016 Total: 3057 accesari

Poliția indoneziană a anunțat în jurul ore 11, încheierea atacului comis azi  într-o zonă comercială din centrul Jakartei, capitala Indoneziei, unde mai multe explozii urmate de schimburi de focuri s-au soldat cu cel puțin șapte morți, patru dintre ei din rândul atacatorilor, relatează EFE citat de Agenţia Naţională de Presă.

 

Un reprezentant al poliției, Budi Gunawan, a declarat pentru presă că doi dintre cei decedați sunt civili — între ei, un cetățean olandez—, iar 10 persoane, dintre care cinci polițiști, au fost rănite.
 

Toți atacatorii au fost neutralizați”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Iqbal Kabid, pentru agenția Antara. Autoritățile indoneziene au anunțat că "au securizat" toate clădirile din complexul comercial în care cel puțin șase atacatori se baricadaseră după explozii și unde s-au înregistrat schimburi de focuri într-un cinematograf.
 

Kabid a spus că au avut loc două explozii ale unor bombe, în timp ce restul exploziilor au fost rezultatul luptelor dintre polițiști și teroriști. Prima deflagrație s-a produs la prânz la un post de poliție aflat în apropierea centrului comercial Sarinah, din cartierul Jalan Thamrin, situat în apropierea palatului prezidențial și al unor birouri ale ONU.
 

În pofida anunțului privind încheierea atacului, poliția continuă să supravegheze alte clădiri din zonă, a precizat Kabil.
 

Gruparea Statul Islamic a revendicat atacurile din Jakarta

Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat atacurile într-un mesaj postat de agenția de presă afiliată grupării teroriste, Al-Amaq, pe o rețea socială, informează DPA şi Agerpres.
 

"Luptătorii Statului Islamic au comis atacul armat din această dimineață, vizând cetățeni străini și forțele de securitate însărcinate cu protecția acestora în capitala indoneziană", notează aceeaşi sursă citând mesajul Al-Amaq de pe contul său Telegram.
 

Informația nu a putut fi verificată din surse independente.