Agresiunile din Ajunul Anului Nou din Koln. Aproape toţi suspecţii sunt imigranţi

Data publicare: Luni, 11 Ianuarie, 2016 Total: 3685 accesari

Aproape toţi suspecţii în cazul violenţelor, în principal sexuale, care au avut loc în noaptea de Anul Nou la Koln sunt persoane de origine străină, mai ales solicitanţi de azil care au sosit în ultimele luni în Germania, a anunţat luni ministrul regional de Interne, relatează AFP online, citat de Mediafax.

 

"Atât declaraţiile martorilor şi rapoartele poliţiei (locale), cât şi descrierile poliţiei federale arată că persoanele care au comis aceste infracţiuni sunt aproape exclusiv de origine imigranţi", a declarat Ralf Jäger, ministrul de Interne al landului Rhenania de Nord-Westfalia.
 

Numărul plângerilor depuse la poliţie în urma agresiunilor sexuale şi furturilor comise în noaptea de Revelion la Koln a depăşit 500, în timp ce la Hamburg au fost depuse peste 100 de reclamaţii, relatează agenţia germană DPA în pagina electronică.
 

Potrivit unui comunicat al poliţiei, 516 plângeri au fost depuse până în prezent la Koln, faţă de 379 câte erau anunţate anterior, aproximativ 40 la sută dintre acestea referindu-se la agresiuni sexuale.
 

Comunicatul precizează că un marocan în vârstă de 19 ani a fost arestat în legătură cu atacurile de Revelion, la care ar fi participat aproximativ 1.000 de bărbaţi în faţa principalei gări din oraşul german.
 

Poliţia examinează de asemenea reclamaţiile care vizează alţi 19 suspecţi identificaţi.
 

Majoritatea agresorilor ar fi de origine nord-africană sau arabă, ceea ce a alimentat dezbaterile privind decizia Germaniei de a primi peste un milion de imigranţi în ţară anul trecut.

 

Criticată pentru politica sa în favoarea solicitanţilor de azil, pe fondul agresiunilor de la Koln, Angela Merkel a promis înăsprirea legislaţiei.
 

"Cele petrecute în noaptea de Revelion sunt delicte penale respingătoare, care necesită răspunsuri hotărâte", a declarat Merkel, la finalul unei reuniuni de două zile a conducerii CDU, desfăşurată la Mainz. Înăsprirea legilor "este în interesul cetăţenilor, dar şi în interesul marii majorităţi a refugiaţilor", a adăugat ea.
 

Astfel, Merkel a informat că o persoană îşi poate pierde dreptul la azil dacă comite delicte, chiar şi în cazul în care este condamnată cu suspendare.