Grecia legalizează uniunile civile între homosexuali

Data publicare: Miercuri, 23 Decembrie, 2015 Total: 4295 accesari


Parlamentul Greciei a adoptat o lege care legalizează uniunile civile între persoane de același sex, parte a programului anunțat de partidul de stânga Syriza de a schimba legislația LGBT într-o țară în care Biserica Ortodoxă are o influență serioasă, relatează astăzi MIA, citată de Agerpres.

 
 

Aproape 200 din cei 300 de membri ai Parlamentului au votat propunerea ce nu va redefini căsătoria, dar va extinde protecțiile legale la cuplurile de același sex. Partidul socialist elen PASOK (Mișcarea Socialistă Panelenă), Partidul Potami (centru-stânga), Uniunea Centriștilor și câțiva reprezentanți conservatori s-au alăturat Syriza (stânga radicală) în votul asupra propunerii, în timp ce unii dintre grecii naționaliști independenți, care sunt acum în coaliție cu Syriza, au votat împotrivă.
 

Potrivit surselor citate, legea extinde o prevedere din 2008 care recunoaște uniunile civile între cuplurile heterosexuale. Cuplurile de homosexuali vor avea acum o protecție similară celei în cazul uniunii civile între heterosexuali.





foto:jurnalul.ro