Poveștile lui Moș Crăciun spuse de jurnaliștii de la Palatul Copiilor

Data publicare: Miercuri, 23 Decembrie, 2015 Total: 3334 accesari


Poveștile lui Moș Crăciun” au fost relatate recent în Sala festivă a Palatului Copiilor Arad prin intermediul unui spectacol interdisciplinar. Cercul de jurnalistică, coordonat de către prof. Manuela Codrean și cercul de chitară aflat sub îndrumarea prof. Paul Edeleni, au fost gazdele acestei serbări speciale, dedicate Nașterii Domnului Iisus Hristos.
 

Începând cu cei mai mici de clasa pregătitoare până la cei mai mari de liceu, fiecare copil a spus o poezie creată special pentru acest eveniment. Prezentatorii festivității au fost elevii de gimanziu și liceu din cadrul Cercul de jurnalistică. Spectacolul a început cu primele strofe ale colindei „Domn, Domn, Să-nălțăm”, după care copiii din clasele pregătitoare și întâi au recitat câte o poezie. Au urmat elevii de la cercul de chitară, care au interpretat melodia „Jingle Bells”, iar pe parcursul spectacolului această structură s-a repetat, astfel spectatorii au fost încântați atât de colindele cântate de „corul jurnalistic”, cât și de cele în format acustic, interpretate de cei de la cercul de chitară, respectiv Ioana Vântu, Mara Broscățan, Ingrid Istrate și Andrei Manea, relatează Liana Nica din partea Palatului Copiilor Arad.
 

Festivitatea s-a încheiat prin recitarea de poezii de către cei care au prezentat momentele din spectacol, și anume Raluca Ballai din clasa a V-a, Isabel Petrișor din clasa a VI-a, Andreea Rus (clasa a VII-a), Giulia Ghender (clasa a VII-a), Diana Truță (clasa a XI-a) și Nica Liana din clasa a XII-a. Evenimentul s-a desfășurat în prezența lui Moș Crăciun care a asistat la prestația micilor artiști și ulterior a dăruit fiecăruia un cadou.