Pomana Porcului la Pecica

Data publicare: Marti, 22 Decembrie, 2015 Total: 1639 accesari

 

Dacă e ultima duminică din decembrie, în mod obligatoriu se sărbătoreşte Pomana Porcului la Pecica.

 

Concursul de tăiat porci, organizat anual de Primăria Oraşului Pecica şi Consiliul Local, va avea loc duminică, 27 decembrie.

 

Programul va începe la ora 07:30 cu deschiderea oficială, urmată de o rugăciune ţinută de reprezentanţii bisericilor de oraş pentru a mulţumi pentru hrana obţinută după un an de muncă, informează Primăria Pecica.

 

La ediţia din acest an, a şasea la număr, s-au înscris 12 echipe, din care 3 din Ungaria, reprezentând localităţi cu care Pecica are o relaţie de colaborare (Battonya, Csanádpalota şi Szarvas), una din satul aparţinător Turnu, iar celelalte din oraş, reprezentând partidele politice, pompierii, Poliţia Locală etc.

 

Publicul este aşteptat să asiste la momentul sacrificării animalelor şi la procesul de preparare a produselor tradiţionale, fiind servit şi cu un mic dejun gratuit cu sânge şi ficat prăjit, cozonaci, ceai, vin sau ţuică fiartă.

 

La ora 12 pecicanii şi musafirii prezenţi vor putea gusta, contra cost, din mâncarea preparată la ceaun, în timp ce juriul va puncta produsele tradiţionale (cârnaţi, caltaboşi, jumări).