Pericolul din spatele bradului împodobit: Sfaturile pompierilor pentru siguranţa casei tale

Data publicare: Luni, 21 Decembrie, 2015 Total: 1963 accesari




Împodobirea bradului şi decorarea locuinţei cu instalaţii de iluminat ornamentale sunt tradiții în preajma sărbătorilor de iarnă şi fac parte din spiritul Crăciunului. 
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „ Vasile Goldiş” al judeţului Arad atrage atenţia însă asupra unor pericole:


 

1.Atenţie la posibilitatea de supraîncălzire, topire a instalaţiilor ornamentale pe timp îndelungat de folosinţă, dacă se află în apropierea unei surse de căldură.


2.Asiguraţi-vă bradul împodobit de căderea accidentală pe mochetă sau materiale textile. Aceste lucruri pot conduce la autoincendiere din cauza contactului dintre sursele încălzite de iluminat şi materialele textile.
 

3.Deconectarea instalaţiilor ornamentale de la surse de electricitate atunci când părăsiți locuința.
 

4.Nu aprindeţi artificii sau lumânări în bradul de Crăciun (sau în apropierea acestuia). Indiferent dacă este natural sau artificial, acesta se poate aprinde rapid, conducând la incendierea locuinţei.
 

5.Nu lăsaţi nesupravegheate sau la îndemâna copiilor instalaţiile ornamentale.
 

6.Este interzisă folosirea instalaţiilor ornamentale ce prezintă improvizaţii la legături şi la sursele de alimentare cu electricitate.
 

7.Odată cu trecerea timpului, bradul prin componenţa sa devine un foarte bun material combustibil, ceea ce poate duce foarte uşor la autoaprindere din cauza surselor de curent supraîncălzite sau scurtcircuit la instalaţia ornamentală.
 

8.Nu solicitaţi excesiv instalaţia electrică prin utilizarea simultană a mai multor consumatori electrici care pot depăşi puterea instalației electrice a locuinţei dumneavoastră.