Veşti bune pentru fanii trupei rock AC/DC

Data publicare: Miercuri, 16 Decembrie, 2015 Total: 1767 accesari

Trupa rock australiană AC/DC a anunțat marți un nou turneu în Europa și America de Nord, eliminând astfel zvonurile privind o eventuală retragere a acestei formații pioniere de hard rock, relatează AFP, citat de Agenţia Naţională de Presă.

 

Membrii AC/DC, al căror album "Back in Black" (1980) se numără printre cele mai vândute din istoria muzicii, vor susține anul viitor 30 de concerte. Rockerii vor debuta la 2 februarie la Tacoma, în statul Washington (nord-ouest), seria de 20 de concerte susținute în SUA care se vor încheia la 4 aprilie la prestigioasa sală Madison Square Garden din New York.
 

Ei vor traversa apoi Atlanticul pentru a concerta la Lisabona, Portugalia (7 mai), pe Stade Vélodrome din Marsilia (13 mai) și la Aarhus, în Danemarca (12 iunie). Turneul intervine după un an 2015 foarte încărcat, cu 53 de concerte în întreaga lume.
 

Trupa revine pe scenă fără membrul său fondator, Malcolm Young, care suferă de demență.
 

AC/DC s-au despărțit de asemenea de bateristul Phil Rudd, condamnat în iulie în Noua Zeelandă pentru acuzații de amenințări cu moartea și posesie de stupefiante și care a rămas în arest la domiciliu.
 

Solistul trupei, Brian Johnson, în vârstă de 68 de ani, reamintea în septembrie într-un interviu acordat ziarului Morning Sun (Michigan), că membrii trupei sunt în permanență "surprinși și uimiți de faptul că au în continuare succes", eliminând posibilitatea unei retrageri de pe scenă, conchide sursa citată.