Cum protestează Anonymous față de vânarea balenelor în zona Antarticii

Data publicare: Vineri, 11 Decembrie, 2015 Total: 5745 accesari

Rețeaua de hackeri Anonymous a blocat joi pagina web personală a premierului japonez Shinzo Abe, în semn de protest față de intenția acestuia de a relua vânarea balenelor în zona Antarcticii, transmite agenția EFE, citată de Agerpres.

 

Purtătorul de cuvânt al executivului de la Tokyo a recunoscut producerea unui atac cibernetic "limitat" asupra portalului premierului Abe și a semnalat că poliția investighează dacă rețeaua Anonymous este într-adevăr în spatele acțiunii.
 

Guvernul japonez a decis la sfârșitul lunii trecute să reia la începutul anului 2016 pescuitul de balene în zona Antarcticii, în ciuda unei decizii a Curții Internaționale de Justiție și a protestelor internaționale pentru încetarea acestor activități. Japonia intenționează să pescuiască 333 de exemplare și susține că obiectivul urmărit este unul pur științific.
 

Statele Uniunii Europene, SUA, Mexic și Australia au prezentat săptămâna aceasta guvernului japonez un protest comun, solicitându-i să renunțe la vânarea balenelor, cerere susținută și de organizațiile ecologiste.
 

Sursa citată amintește că rețeaua Anonymous a recurs la atacuri cibernetice luna trecută și pentru a protesta față de campania de pescuire a delfinilor la Taiji, oraș din vestul Japoniei, pirații informatici blocând atunci mai multe site-uri cu informații despre vânătoarea de cetacee.

 



foto:independent.co.uk