Rusia: Rachete lansate de pe un submarin spre poziţii teroriste din Siria

Data publicare: Miercuri, 09 Decembrie, 2015 Total: 3684 accesari


Rusia a lansat, de la bordul unui submarin aflat în estul Mării Mediterane, rachete spre poziții din Siria ale rețelei teroriste Stat Islamic, misiunea fiind o premieră, anunță ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, citat de site-ul agenției Tass.

 

Rusia a utilizat rachete Kalibr, lansate de la bordul submarinului "Rostov-pe-Don", aflat în misiune în estul Mării Mediterane, notează realitatea.net.

 

"Este prima dată când rachete de tip Kalibr au fost lansate de la bordul submarinului Rostov-pe-Don din Marea Mediterană", a precizat Serghei Șoigu.

 

În octombrie, Forţele navale ruse au lansat, din Marea Caspică, zeci de rachete Kalibr (SS-N-27A, conform terminologiei NATO - n.red.) spre poziţii din Siria ale reţelei teroriste Stat Islamic, aminteşte Mediafax. În replică, Agenţia europeană pentru siguranţa aeriană a atras atenţia că rachetele lansate de Rusia ar putea constitui un pericol pentru zborurile comerciale.

 

Rusia a iniţiat pe 30 septembrie raiduri aeriene în Siria, pentru susţinerea regimului Bashar al-Assad. Moscova susţine că atacă exclusiv poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic, deşi opoziţia siriană şi NATO acuză Rusia că bombardează poziţii insurgente.





foto:tass.ru