Cinci beneficii mai puţin cunoscute ale consumului de cafea

Data publicare: Vineri, 20 Noiembrie, 2015 Total: 2663 accesari

 

Probabil că nu o dată ţi-a trecut prin cap să te laşi de acest „viciu” care îţi creşte tensiunea arterială, favorizează apariţia celulitei şi, pe deasupra, îţi mai şi îngălbeneşte dintii, aşa cum ni s-a spus. Însă, există veşti bune: cafeaua este un aliat pentru sănătatea ta! Din multitudinea beneficiilor notate de sfatulparintilor.ro, am selectat pentru tine cele mai puţin ştiute cinci beneficii ale consumului de cafea:

 

1. Cafeaua previne diabetul de tip 2

Un studiu realizat de către un grup de cercetători din Canada arată ca un consum moderat de cafea (adică o cană, maximum două pe zi) este absolut inofensiv în orice etapă a ciclului reproductiv, inclusiv sarcina sau alăptare. Dar, evident, nu aceasta este cea mai grozavă descoperire dintre toate. În ultimele luni, prima pagină a ziarelor de medicină din întreaga lume a fost ţinută de o ştire senzaţională: după ce au analizat datele a 126.000 de oameni, timp de 18 ani, cercetătorii de la Harvard au calculat că, în comparaţie cu cei care nu consuma cafea, băutorii de cafea sunt mult mai puţin expuşi riscului de a se îmbolnăvi de diabet de tip 2.

 

2. Cafeaua scade riscul afecţiunilor cardiovasculare

Alte studii (unul făcut la Iowa Women’s Health, pe un eşantion de 27.000 de femei, pe o perioadă de 15 ani, altul făcut de Nestlé Research Center şi al treilea publicat recent în Norvegia) arata cum, datorită consumului de cafea (decofeinizată sau nu), scade şi riscul afecţiunilor cardiovasculare, în special la femei. Mai exact, dacă bem trei căni pe zi, şansele de a ne îmbolnăvi de inimă scad cu 24%. Din păcate, beneficiile cafelei scad invers proporţional cu numărul de porţii consumate zilnic, în ceea ce priveşte afecţiunile cardiovasculare.

 

3. Cafeaua protejează de boala Parkinson, cancer la colon, pietre la rinichi şi ciroza hepatică

Se pare că, graţie pasiunii noastre pentru cafea, suntem protejaţi de Parkinson în proporţie de 80%, de ciroza hepatică 80%, de pietrele la rinichi 50% şi de cancerul de colon în proporţie de 25%.

 

4.Cafeaua îmbunătăţeşte scrisul de mână

Un studiu independent făcut de un grup de medici din Germania a demonstrat că abilităţile de a scrie de mână pot fi mult îmbunătăţite consumând cofeină. După ce au consumat două căni de cafea, voluntarii participanţi la studiu au scris mai repede, mai fluent şi mai frumos decât înainte.

 

5.Cafeaua vindecă herpesul

Da, cafeaua are proprietăţi antivirale, spun cercetătorii japonezi, care au testat (în vitro) 15 tipuri de cafea (8 obişnuite şi 7 instant), adăugând o soluţie slabă de cafea peste anumite culturi de celule infectate cu virusul herpetic. Au descoperit astfel că în extractul de cafea (indiferent de tipul folosit – măcinata, instant sau decofeinizată – sau de locul în care a fost cultivată) există un ingredient care distruge virusul prin contact direct şi împiedica răspândirea lui la celelalte celule învecinate.

 

 

O cafea BUNĂ în Arad...
 

DeNovo Caffee este societatea care dorește să întâmpine nevoile clienților legate de consumul zilnic al produselor pe bază de cafea!
 

Situat în Arad, pe Calea Aurel Vlaicu, bloc I5-1, ap 3A, vă așteaptă cu o gamă bogată de cafea cu o calitate superioară, la prețuri accesibile.
 

 

Pe lângă cafea, DeNovo Caffee oferă servicii complete de vânzare şi închiriere aparate de cafea, noi şi second hand, începând de la consultanţa pentru alegerea aparatului optim pentru tine și furnizarea automatului, până la întreţinerea şi service-ul acestuia.
 

Pentru informații suplimentare poți contacta numărul de telefon 0747 297 763 sau accesa pagina www.aparatecafea-arad.ro și profilul de facebook, DeNovo Tehnic.