Avertismentul făcut de SRI despre telefoanele cu Android

Data publicare: Joi, 19 Noiembrie, 2015 Total: 4538 accesari

Serviciul Român de Informaţii spune că terminalele mobile vizate de ameninţările informatice sunt cele pe care rulează sistemul de operare Android, acestea fiind, totodată, şi cele mai răspândite de pe piaţă, notează Gândul.

 

SRI a publicat, pe pagina sa de Facebook, un anunţ în care spune că o analiză a specialiştilor din domeniul cyber, prezentată la workshop-ul CJS Mobile Security, arată că terminalele mobile vizate de ameninţările informatice sunt cele pe care rulează sistemul de operare Android, care sunt, de altfele, cele mai răspândite de pe piaţă.
 

Programe informatice maliţioase, precum cele de control la distanţă, pot infecta dispozitivele mobile prin intermediul unor aplicaţii informatice instalate din magazine neoficiale”, spune SRI.
 

De asemenea, SRI publică mai multe sfaturi referitoare la cum se pot proteja românii atunci când folosesc Internetul, între care folosirea programelor cu licenţă şi evitarea celor tip sharing, utilizarea pentru navigare a unui browser ce beneficiază de actualizări şi a unei soluţii antivirus actualizate zilnic. De asemenea, utilizatorii de Internet trebuie să seteze sistemul de operare astfel încât acesta să afişeze extensiile fişierelor, pentru a observa adevărata lor extensie.
 

Prima regulă a navigatului pe Internet este să rămâi cât mai anonim posibil. Aceasta înseamnă să nu faci publice informaţiile personale (numele complet, adresa, numărul de telefon, CNP-ul, parole, nume ale membrilor de familie, numere de cărţi de credit). Majoritatea oamenilor şi companiilor credibile nu îţi vor cere să le comunici astfel de date pe Internet. Gândeşte-te cu atenţie înainte de a-ţi crea o adresă de e-mail sau un nume de utilizator. Experţii web recomandă folosirea unei combinaţii de litere şi cifre şi să nu incluzi detalii care să permită identificarea sexului. Atunci când te alături comunităţilor online, precum Facebook, Twitter, trebuie să fii cât se poate de discret. Datele personale şi pozele postate în mediul virtual s-ar putea să fie folosite împotriva ta. Oricine îţi poate vizualiza profilul de pe reţelele de socializare online, pentru a culege informaţii pe care le-ar putea folosi ulterior spre a-ţi provoca diverse neplăceri”, sunt alte sfaturi publicate pe pagina de Facebook a SRI.