Fă o plimbare virtuală la Ghioroc, pe „Litoralul de acasă”

Data publicare: Luni, 16 Noiembrie, 2015 Total: 3364 accesari


Prima atestare documentară a localității Ghioroc datează din anul 1135.
 Satul Cuvin este atestat documentar în anul 1323, iar Miniș, în anul 1302.


Ghioroc este un sat în județul Arad, Crișana, România. Este reședința comunei Ghioroc şi este numit de arădeni „Litoralul de acasă”.

 

Lacul Ghioroc cu o suprafață de peste 10 ha și cu o plajă amenajată, este unul din centrele de atracție turistică locală, scrie Wikipedia. Pescuitul și scăldatul în acest lac, de proveniență freatică fiind deliciul verilor la Arad.

 

Prima cale ferată electrificată din estul Europei și a opta din lume a fost inaugurată la Ghioroc, la data de 10 aprilie 1913. Săgeata Verde a avut rolul de a transporta țăranii din Podgoriile Aradului în orașul Arad, pentru a-și vinde marfa. Traseul conținea 3 segmente: Arad - Ghioroc, Ghioroc - Pâncota și Ghioroc - Radna. Pentru a aduna fondurile necesare începerii lucrărilor, s-a format Societatea Anonimă Calea Ferată Arad - Podgoria, cu sediul în Arad. Proiectul liniei ferate era o stea cu trei colțuri, cu centrul în Ghioroc.

 

După aproape 100 ani de la inaugurare, din vechiul traseu a mai rămas doar un segment, Arad - Ghioroc, traficul realizându-se cu tramvaie.

 

Fă o plimbare pe malul lacului, vizitează Săgeata Verde sau Muzeul vinului şi a viţei de vie, precum şi alte atracţii turistice AICI!


 

ŞI TU POŢI AVEA PROPRIUL TUR VIRTUAL!
 

City Visual Group este agenția media care vă oferă servicii de promovare profesionale şi concepe şedinţe de tur virtual!
 

Turul Virtual se realizează printr-o tehnologie foto specială prin care se surprinde o imagine panoramică de 360 GRADE. Cadrul surprins este de o calitate superioară, cel care parcurge turul respectiv având posibilitatea să apropie prin zoom orice colţ sau chiar să treacă dintr-o încăpere în alta (unde permite spaţiul se pot realiza mai multe poze panoramice pentru o acoperire completă).
 

Unul din marile avantaje ale turului virtual constă în faptul că este o aplicaţie separată ce se poate introduce cu uşurinţă într-un site.
 

Pentru oferta City Visual Group, portofoliu şi informaţii complete despre serviciile agenţiei accesaţi www.turvirtual-arad.ro pagina de facebook City Visual Group sau sunaţi la numerele 0721 323 188, 0728 916 778!