Atentate la Paris: Cinci din șapte atacatori sinucigași au fost identificați

Data publicare: Luni, 16 Noiembrie, 2015 Total: 3815 accesari

Cinci din șapte jihadiști sinucigași care au participat la atentatele de vineri seară de la Paris au fost identificați oficial, după ce procuratura a dat deja publicității numele a doi dintre ei, transmite azi EFE, citat de Agerpres.

 

Primul dintre ultimii doi menționați este unul dintre jihadiștii care a acționat la Stade de France și care avea asupra lui un pașaport pe numele lui Ahmad Al Mohammad, născut în Siria la 10 septembrie 1990, se menționează într-un comunicat al procuraturii. El a fost inregistrat ca si refugiat dupa ce a ajuns pe insula greaca Leros, pe 7 octombrie.


Al doilea este unul dintre cei care au participat la atacul de la sala de concerte Bataclan, Samy Amimour, născut la 15 octombrie 1987 la Paris, și pentru care Franța a emis un mandat internațional de arestare.

 

Bilal Hadfi, în vârstă de 20 de ani, a fost identificat ca fiind teroristul care s-a aruncat în aer în faţa porţii H de la Stade de France. El ar fi luptat alături de Statul Islamic în Siria şi provenea din Belgia, scrie The Guardian, citat de stirileprotv.ro. Este al cincilea nume dat publicităţii.