„Șanse egale pentru toți” la Sala Polivalentă

Data publicare: Vineri, 13 Noiembrie, 2015 Total: 4304 accesari

La Sala Polivalentă din Arad, Echipa INTEGRA a organizat a doua ediție a concursului sportiv pentru persoane cu dizabilități mentale, în cadrul proiectului „Șanse egale pentru toți” finanțat de Centrul Municipal de Cultură Arad și sprijinit de Direcția Județeană de Sport și Tineret Arad.

 

Cele 7 delegații de la Fundația RCE Speranța Copiilor, Centrul Școlar de Educație Incluzivă, Liceul Special Sfânta Maria, DDAC, DGASPC, Fundația de Abilitare Speranța Timișoara și Asociația Integr Arad au înscris în concurs 100 de sportivi. „Ne-au onorat cu prezența echipa Fundației de Abilitare Speranța din Timișoara, cei ne- au dat o lecție despre importanța implicării părinților” susţine Camelia Oprea, preşedinte la INTEGRA Asociația persoanelor cu dizabilități mentale ARAD, în comunicatul de presă emis astăzi Ghidului Arădean.
 


 

Am mai primit o lecție de la voluntarii care s-au implicat activ în toată desfășurarea evenimentului. Impresionant a fost valul de aprecieri și încurajări din partea publicului (preșcolari, elevi, liceeni și studenți) către sportivi, dar și dedicația tinerilor care au acompaniat sportivii pe toată durata concursului”, notează aceeaşi sursă.


Sportivii au concurat la alergare, aruncarea la țintă și badminton. Determinarea și străduința lor au cucerit medalii și diplome, dar și inimi. Alături de ei au fost baschetbalistele de la ICIM Arad, campioanele care nu s-au sfiit să dea drumul sentimentelor, să admire și să felicite sportivii speciali.
 


 

Pe scurt, am creat momente de Bucurie, Răsplată, Recunoaștere, Iubire, pe care doar cei care participă la acest gen de manifestări le înțeleg. Le mulțumim din tot sufletul pentru ajutor: Asociației Cetatea Voluntarilor, profesorului Gabriel Iazbinscky si Asociației Mobilizeaza-te!, profesioniștilor din echipa de arbitri, minunatilor voluntari, baschetbalistelor de la ICIM, tuturor celor prezenți”, conchide Camelia Oprea, susţinând că astfel de evenimente se vor mai desfăşura şi pe viitor.