Bilanţul ISU Arad în urma controalelor în cluburile şi restaurantele arădene: Casa de Cultură a Sindicatelor îşi încetează activitatea

Data publicare: Joi, 12 Noiembrie, 2015 Total: 2719 accesari




Inspectoratul pentru Situaşii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al Judeţului Arad a intensificat activităţile de control ale ofiţerilor, în perioada 06 – 11 noiembrie a.c. Aceştia au verificat societăţi comerciale cu domeniul de activitate „alimentaţie publică” (cluburi, discoteci, baruri, restaurante).

 

Conform comunicatului emis de ISUJ Arad, au fost executate controale atât pe timp de zi cât şi pe timp de noapte la locaţiile care îşi desfăşoară activitatea doar noaptea.

Inspectorii au verificat 21 de societăţi comerciale unde au fost depistate 81 nereguli astfel:
Lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu;
Utilizarea de instalaţii electrice necorespunzătoare;
Lipsa sau reducerea gabaritului căilor de evacuare;
Lipsa mijloacelor de stingere a incendiilor;

Pentru aceste nereguli au fost aplicate 27 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 109.256 lei.

O parte din nereguli au fost sancţionate cu avertisment sau remediate pe timpul controlului. Nu s-a luat măsura opririi activităţii nici unui agent economic.
 

Conform sursei citate, Casa de Cultură a Sindicatelor a trimis o notificare către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă prin care informează că îşi încetează activitatea.


De asemenea, Inspectoratul pentru Situaşii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al Judeţului Arad subliniează că în conformitate cu prevederile Legii nr. 307/2006, cu modificările şi completările ulterioare, proprietarul ori beneficiarul construcţiei are obligaţia să solicite şi să obţină avizul înainte de începerea lucrărilor execuţie la construcţii noi, de modificare a celor existente şi/sau la schimbarea destinaţiei acestora. Totodată, proprietarul ori beneficiarul are obligaţia obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu înainte de punerea în funcţiune a clădirilor ori spaţiilor amenajate în clădiri care intră sub incidenţa HGR nr. 1739/2006 pentru aprobarea categoriilor de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu, cu modificările şi completările ulterioare.