Record nou în lumea cinematografică! Ce film deţine cea mai amplă explozie

Data publicare: Miercuri, 11 Noiembrie, 2015 Total: 1824 accesari

Lungmetrajul "Spectre", cel mai recent opus al francizei "James Bond", celebră pentru scenele sale de acţiune, a stabilit un nou record mondial, pentru cea mai amplă explozie dintr-un film, au anunţat, marţi, reprezentanţii Guinness World Records, citaţi de Reuters şi Mediafax.

 

Actorul Daniel Craig, care interpretează în acest film rolul agentului 007 pentru a patra oară, actriţa Lea Seydoux şi producătoarea Barbara Broccoli au primit un certificat oficial din partea Guinness World Records în timp ce participau la un eveniment de promovare a lungmetrajului "Spectre", la Beijing.
 

Potrivit site-ului Guinness World Records, deţinătorul oficial al acestui record mondial este Chris Corbould, cordonatorul efectelor speciale şi miniaturale din echipa de producţie a filmului "Spectre".
 

Scena cu acea explozie uriaşă, care a durat peste 7,5 secunde şi a avut loc în Maroc, a avut o intensitate echivalentă cu aceea generată de 68,47 tone de TNT. Explozia a rezultat din detonarea a 8,418 litri de kerosen cu ajutorul unei cantităţi de 33 de kilograme de pudră explozibilă.
 

"Spectre", al 24-lea film din seria "James Bond", a fost lansat în Marea Britanie la sfârşitul lunii octombrie, având parte de o premieră regală şi întrecând toate recordurile de box office din Regatul Unit. Pelicula a debutat pe primul loc şi în Statele Unite, weekendul trecut, obţinând încasări de 70,4 milioane de dolari.
 

În "Spectre", actorul britanic Daniel Craig interpretează pentru a patra oară rolul agentului 007, după ce a jucat anterior în filmele "Casino Royale" (2006), "007: Partea lui de consolare/ Quantum of Solace" (2008) şi "007: Coordonata Skyfall/ Skyfall" (2012).
 

Christoph Waltz, Léa Seydoux, Monica Bellucci, David Bautista, Ralph Fiennes şi Andrew Scott fac, de asemenea, parte din distribuţia filmului "Spectre", al doilea din serie pe care îl regizează Sam Mendes.
 

Potrivit producătorilor, intriga noului film este dominată de "un mesaj codat din trecutul lui Bond, care îl trimite pe agentul 007 pe urmele unei organizaţii sinistre", conchide sursa citată.