DACIAN CIOLOŞ, DESEMNAT DE PREŞEDINTELE KLAUS IOHANNIS PENTRU FUNCŢIA DE PREMIER

Data publicare: Marti, 10 Noiembrie, 2015 Total: 1821 accesari

Preşedintele Klaus Iohannis a dezvăluit în urmă cu puţin timp, într-o conferinţă de presă, cine este premierul care în opinia sa ar fi potrivit în acest moment pentru România.

 

Iohannis susţine că în urma consultărilor a ajuns la concluzia că e nevoie de “un prim-ministru independent, tehnocrat, o persoană curată, fără scandaluri. O persoană integră. Este nevoie să fie promovaţi miniştrii care sunt performanţi, care au dovedit această performanţă şi asupra cărora nu planeaza nici un dubiu. Este nevoie de partide fără corupţi” a declarat Iohannis.

 

În ceea ce privesc partidele politice actuale, Preşedintele României a declarat că „este nevoie ca acestea să facă curăţenie în interior şi să nu promoveze în poziţii publice persoane care sunt suspectate de corupţie sau au fost vreodată implicate în acte de corupţie.”

 

Iohannis a atras atenţia şi asupra statului de drept, explicând că e nevoie ca atunci când „procurorii cer incuviinţări în Parlament să le primească”.

 

De asemenea, şeful statului a subliniat importanţa deschiderii competiţiei politice, declarând că “Nu putem să aşteptăm o îmbunătăţire doar din interiorul partidelor, este nevoie de oameni noi. Am încurajat oameni tineri să intre în politică. Fără oameni noi este greu de presupus că vom avea o politic nouă. Cei vechi care sun buni e nevoie să rămână, dar trebuie să avem intrări noi în sistem.”

 

Eu văd soluţia într-un guvern tehnocrat. Am convingerea că este calea corectă, până la alegerile parlamentare, când o să intrăm în o nouă etapă”, a adăugat Klaus Iohannis, dezvăluind apoi propunerea sa pentru funcţia de Premier, în persoana lui Dacian Cioloş.

 

Doresc să îi asigur pe toţi cei care ne privesc acum că voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a mă ridica la înălţimea încrederii acordate. Sunt conştient că trecem printr-o perioadă cheie, cred eu, pentru societatea românească. O perioadă în care societatea a ajuns la un grad de maturitate care necesită o prezenţă publică a Guvernului, în aşa fel încât să asigure puntea de legătură între politic şi societate”, a declarat Dacian Cioloş.

 

Referitor la planurile imediate, Dacian Cioloş a spus că Momentan, îmi voi concentra atenţia pentru a-mi forma echipa”, lucrul în echipă fiind, în opinia sa, “esenţial”.

 

Am intenţia să deschid guvernul spre societate şi în măsura în care Parlamentul va decide să dea mandat acestui Guvern, voi lucra îndeaproape cu Parlamentul, pentru a progresa împreună în proiectele pe care o să le propunem”, a conchis Dacian Cioloş.

 

 


 

 Silvia Irimie