New York, SUA: Sute de români au manifestat în semn de solidaritate cu românii din ţară

Data publicare: Luni, 09 Noiembrie, 2015 Total: 3894 accesari

Sute de români s-au adunat la New York, sâmbătă seara, pentru a-şi afirma solidaritatea cu manifestaţiile de protest din ţară şi pentru a-şi exprima durerea pentru victimele de la Clubul Colectiv, fiind cea mai mare manifestare publică a românilor din zona New York-ului în ultimii ani, notează Mediafax.

 

Participanţii, veniţi din întreaga regiune New York, New Jersey şi Connecticut, cu pancarte, flori şi steaguri tricolor, s-au mobilizat pe reţelele de socializare, cu tag-ul #ColectivNYC, locul de întâlnire ales fiind Union Square.
 

"Am vrut să ne arătăm susţinerea, suntem 200.000 de români în comunitatea din New York, iar Union Square este un loc bine cunoscut aici, în New York, tocmai pentru că aici vin toţi ca să-şi exprime of-ul sau pentru a-şi arăta susţinerea pentru cauzele pe care le vor", a declarat Beatrice Cord, unul din organizatorii manifestării.

 

Cei prezenţi au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor incendiului de la Clubul Colectiv, au cântat Imnul naţional şi s-au prins într-o horă a Unirii.
 

"Am vorbit cu foarte mulţi oameni care au venit în această seară şi sunt foarte trişti din cauza a ceea ce s-a întâmplat, această tragedie şi aceşti copii nevinovaţi au murit. Într-adevăr se vede că, da, corupţia ucide şi cei de la noi din ţară au ieşit în stradă pentru că şi-au dat seama că nu se mai poate să lăsăm politicienii să ne fure, să lăsăm politicienii să se îmbogăţească, să trăiască de pe urmele românilor", a spus un alt organizator, Nelly Năstase.
 

Majoritatea celor prezenţi au fost tineri, dar şi erau câteva persoane în vârstă, precum profesorul Romulus Ioniţă.
 

"A trebuit să mă alătur şi eu celor din parc, aşa cum m-am alăturat şi în 1977, alături de Paul Goma, când am semnat Cartea 77. Demonstrez alături de tineret ca să se schimbe ceva, aşa am început noi acum 40 de ani să schimbăm ceva în Romania, dar Revoluţia a fost furată. Sper ca acum tinerii de astăzi să ducă treaba până la sfârşit şi să fie bine pentru toată ţara românească", a spus el.
 

Printre cei prezenţi la manifestare s-a aflat şi fostul realizator TV Virgil Ianţu, precizează sursa citată.

 



FOTO: facebook Ionut Vacar