La Timişoara se naşte "Partidul Colectiv"

Data publicare: Vineri, 06 Noiembrie, 2015 Total: 2264 accesari

Un nou partid politic - "Partidul Colectiv" - este în curs de organizare la Timişoara, iniţiatorul său, Cosmin Mirişan, un tânăr absolvent al Facultăţii de Drept, declarând că formaţiunea politică se naşte "din nevoia oamenilor de a scăpa de corupţie", scrie Mediafax.

 

Iniţiatorul "Partidului Colectiv", Cosmin Mirişan, un tânăr de 28 de ani care a studiat la Facultatea de Drept din Timişoara, iar în prezent este manager general la o firmă de consultanţă din municipiu, a declarat, astăzi corespondentului Mediafax, că formaţiunea politică înseamnă "reacţia oamenilor la umilinţele şi la corupţia din ultimii ani".
 

"Partidul Colectiv reprezintă reacţia oamenilor la umilinţele şi corupţia din ultimii 26 de ani din România, acest nume l-au ales oamenii şi este de înţeles de ce", a declarat Cosmin Mirişan.
 

Tânărul a spus că partidul va fi o formaţiune politică în adevăratul sens al cuvântului şi că urmează o perioadă de organizare.
 

"Da, va fi un partid în adevăratul sens al cuvântului, dar în primul rând trebuie să ne organizăm. În momentul de faţă, toţi cei care au creat pagini şi grupuri pe aceasta temă (pe reţelele de socializare - n.r.) şi mai ales cu această denumire, lucrăm împreună pentru a fuziona toate paginile din mediul online, ţinând cont că toate aceste pagini au împreună peste 10.000 de like-uri se va forma o bază solidă de lucru", a declarat Cosmin Mirişan.
 

Ideea care a pus bazele acestui nou "partid" este nevoia oamenilor de a scăpa de corupţie, a mai spus Mirişan.
 

"Ideea are la bază nevoia oamenilor de a scăpa de corupţie, şi cum nu e foarte uşor de scăpat de corupţie şi de mafia politică, trebuie creată o entitate solidă, care măcar să pună o presiune constantă pe acest mediu viciat, dacă nu chiar să vină cu candidaţi noi şi transparenţi din rândul cetăţenilor de rând sau din rândul elitelor care tocmai din cauza corupţiei au ales să nu se implice", a afirmat Cosmin Mirişan.
 

Pe viitor, a adăugat acesta, cei care vor să formeze noul partid intenţionează să menţină presiunea pe clasa politică până se organizează, "iar dacă reuşim să punem pe picioare o formaţiune politică nouă şi transparentă, să îi îndepărtăm în mod democratic la alegeri".
 

Cosmin Mirişan a fost preşedintele organizaţiei de tineret al Partidului Conservator, a fost o perioadă membru PNL, iar de aproximativ un an s-a retras din viaţa politică.
 

Cinci ONG-uri au semnat o scrisoare deschisă către preşedintele Klaus Iohannis în care îi propun "un set de măsuri fezabile şi neutre politic", în timp ce alte liste cu revendicări circulă de Facebook, unde au fost create pagini intitulate "Partidul Colectiv".
 

Sursa citată mai notează că pagina "Partidul Naţional Colectiv", creată de "un grup de prieteni din Bucureşti", majoritatea cu job-uri în IT, care precizează că nu sunt membri în vreun partid sau adepţi ai vreunei ideologii politice şi că au prieteni răniţi grav în Colectiv, a obţinut peste 4.100 de Like-uri, iar grupul "Partidul Colectiv", care are ca administratori nouă tineri, reuneşte acum 5.582 de membri.

 




foto:stirileprotv.ro