Tenis: Marius Copil s-a calificat în optimile turneului challenger de la Eckental (Germania)

Data publicare: Miercuri, 04 Noiembrie, 2015 Total: 3172 accesari

Tenismanul arădean Marius Copil s-a calificat, marți, în optimile de finală ale turneului challenger de la Eckental (Germania), dotat cu premii totale de 35.000 de euro, după ce l-a învins pe olandezul Igor Sijsling cu 6-3, 6-2.

 

Copil (24 ani), aflat pe locul 181 în lume, s-a impus în doar 45 de minute în fața adversarului de 28 de ani (163 ATP), românul reușind nu mai puțin de 18 ași în acest meci (doar 2 pentru Sijsling), scrie agerpres.ro.
 

Batavul câștigase singurul meci direct cu Copil, anul acesta, cu 6-2, 6-4, în ultimul tur al calificărilor la Roland Garros.
 

Marius Copil și-a asigurat 600 de euro și 6 puncte ATP, iar în optimi îl va înfrunta pe învingătorul dintre germanul Maximilian Marterer și belgianul Ruben Bemelmans, al doilea favorit.
 

La dublu, românul Costin Pavăl și olandezul Sander Arends s-au calificat în sferturile de finală, grație victoriei cu 4-6, 6-3, 14-12 în fața perechii Vladimir Ignatik (Belarus)/Aslan Karațev (Rusia). Sursa citată susține că învingătorii și-au asigurat 460 de euro și 15 puncte ATP, urmând să joace în sferturi cu cuplul Ilija Bozoljac (Serbia)/Mate Pavic (Croația), cap de serie numărul patru, sau cu perechea Mateusz Kowalcyzk (Polonia)/Dino Marcan (Croația).