ROMÂNII DONEAZĂ SÂNGE: Mii de donatori în centrele de transfuzii din ţară. La Arad se stă la coadă

Data publicare: Luni, 02 Noiembrie, 2015 Total: 2670 accesari

Românii nu au mai aşteptat dimineaţa ca să doneze sânge după tragedia din clubul Colectiv. După ce sute de oameni s-au înghesuit vineri noaptea şi sâmbătă să-şi ofere ajutorul pentru victimele tragediei din Clubul Colectiv, personalul medical a făcut noapte albă şi s-a transmis ca donatorii să vină şi în zilele următoare pentru a evita aglomerarea şi suprasolicitarea personalului, scrie Mediafax. În acest week-end mii de oameni au trecut pragul centrelor de transfuzii din Bucureşti şi din ţară, iar alţi voluntari l-au adus celor care stăteau în linişte la cozi ceai, mâncare, apă, suc, biscuiţi şi banane. Ei ştiu că oamenii trebuie să mănânce înainte să doneze sânge.

 

Zeci de arădeni stau la coadă azi la Centrul pentru Transfuzii Sanguine, în urma accidentului produs la clubul Colectiv, astfel că până la ora prânzului au donat sânge peste 60 de persoane, în timp ce într-o zi obişnuită sunt 40 de donatori, iar personalul a lucrat şi în weekend. Reprezentanţii Centrului pentru Trasfuzii Sanguine (CTS) Arad au declarat corespondentului Mediafax că, în urma accidentului din clubul bucureştean, s-a decis să se lucreze şi în weekend, când peste 20 de persoane s-au prezentat pentru a dona sânge.
 

Reprezentanţii CTS spun că numărul mare de donatori se înregistrează "pe fondul emoţiilor" provocate de accidentul din Bucureşti, iar majoritatea celor care s-au prezentat luni au fost tineri. Sângele colectat nu va fi trimis, însă, la Bucureşti, pentru că acolo va ajunge sânge de la centrele mai apropiate.Totuşi, reprezentanţii CTS spun că valul de donatori este bine-venit, în condiţiile în care în ultima perioadă s-a înregistrat o criză de sânge la Arad, iar în prezent consumul spitalelor este asigurat.

 




foto:gandul.info