Noile taxe pe care trebuie să le plătească cei care nu declară venituri în România

Data publicare: Joi, 29 Octombrie, 2015 Total: 5148 accesari

"Cel mai bun Cod Fiscal" al lui Victor Ponta a fost modificat deja de două ori într-o lună şi jumătate, cât a trecut de la publicarea sa în Monitorul Oficial, notează Gândul. Pe lângă modificări legate de dividende, microîntreprinderi sau TVA la apă, ordonanţa aprobată marţi de Guvern şi care schimbă noul Cod Fiscal aduce noi precizări pentru românii din străinătate. Românii care lucrează în străinătate şi îşi păstrează domiciliul în ţară, având rezidenţa fiscală în România, trebuie să plătească impozite pentru sănătate în cazul în care nu au o asigurare de boală sau maternitate, eliberată de un alt stat membru UE, sau cu care România are acorduri de securitate socială. Gândul a scris că persoanele fizice care nu realizează venituri şi care nu sunt scutite de plata contribuţiei de sănătate vor plăti lunar CASS în valoare de 5,5% din salariul minim brut pe ţară, adică 792 de lei pe an.

 

Prima modificare a fost făcută prin ordonanţa de urgenţă 41/2015 publicată în Monitorul Oficial din 30 septembrie. Actul normativ a adus schimbări în ce priveşte stabilirea impozitelor şi taxelor locale.
 

A doua modificare a Codului Fiscal ce se va aplica de anul viitor a fost făcută marţi, când Executivul a aprobat o nouă ordonanţă. Proiectul ei se întinde pe 19 pagini şi aduce mai multe modificări la 45 din totalul celor 503 articole câte are în total Codul Fiscal.
 

Cele mai importante modificări de marţi se referă la impozitul pe dividende, impozitul pentru veniturile microîntreprinderilor şi reducerea TVA la apă.
 

IATĂ AICI Principalele modificări