Ziua Internațională a Internetului: Primul mesaj transmis de la un calculator la altul

Data publicare: Joi, 29 Octombrie, 2015 Total: 8302 accesari

Ziua Internațională a Internetul este sărbătorită în fiecare an pe 29 octombrie, aceasta fiind data la care la care a fost trimis primul mesaj de la un calculator la altul, notează dcnews.ro.
 

În urmă cu 46 de ani, în anul 1969, Charley Kline de la UCLA (California) a încercat pentru prima dată să se conecteze online. Kline a transmis de la un calculator SDD Sigma 7 găzduit în universitate, mesajul format din cuvântul “login către un calculator SDD Sigma 7 de la Stanford Research Institute, utilizând reţeaua ArpaNet.
 

La prima încercare, după transmisia primelor două litere, "l" şi "o" ale cuvântului "login", conexiunea s-a pierdut. După o oră însă s-a reuşit transmiterea mesajului, scrie npr.org.

 

7 din 10 români folosesc internetul

 

Potrivit dcnews, aproape 7 din 10 români din mediul urban, cu vârsta de peste 15 ani, decalră că folosesc internetul, iar o treime susțin că nu-l folosesc.
 

Nu trebuie să confundăm utilizarea cu rata de acces la interent. Chiar dacă România este pe primul loc în Europa la viteza internetului și pe locul 6 în lume, un clasament al UE din 2014 poziționează România pe ultimul loc în Uniune din perspectiva ratei de penetrare a internetului la nivelul populației, 51.66%.