Leacuri de tot felul cu cartofi cruzi

Data publicare: Vineri, 23 Octombrie, 2015 Total: 2613 accesari







Imaginea basmalei cu felii de cartof legate în jurul frunţii este probabil binecunoscută pentru migrene. Dar „merele pământului”, cum mai sunt numiţi cartofii, tratează și diferite alte afecţiuni.
 



 

Sănătos și hrănitor, cartoful conţine amidon, glucoză, acid folic, vitaminele B1, B6, C și K, precum și minerale (potasiu, fosfor și mangan). Dacă nu este preparat cu grăsime, este recomandat persoanelor obeze pentru că nu îngrașă. Această legumă conţine tuberină, o substanţă care favorizează creșterea copiilor. Iată o listă, pusă la dispoziție de clicksanatate.ro, cu bolile care pot fi tratate folosind cartoful:

 

Tratează ulcerul
 

Sucul de cartofi cruzi este leacul ideal în tratarea ulcerelor gastrice și a acidităţii gastrice. Calmează și cicatrizează mucoasele digestive, este antispastic și diuretic.
 

Dacă suferi de litiază biliară, de ulcer sau de gastrită, bea timp de o lună, dimineaţa, pe stomacul gol, un pahar cu suc de cartofi.
 

Se pun două degete de suc într-un pahar, se completează cu apă și cu suc de morcov în aceeași cantitate. Atenţie, sucul se alterează repede, de aceea trebuie consumat imediat ce a fost preparat. Sunt recomandate soiurile rozalii.
 

Bun pentru arsuri
 

Cartoful crud vindecă arsurile, degerăturile, ulceraţiile și edemele pleoapelor. Se rad câţiva cartofi, se amestecă cu miere sau cu ulei de măsline, se aplică pe locul vătămat și se acoperă cu un bandaj, lăsând să acţioneze cel puţin două ore. Se schimbă cataplasma cu alta proaspătă și se continuă tratamentul până la vindecare.
 

Alungă migrenele
 

Pe lângă metoda aplicării rondelelor de cartofi pe frunte, în cazul migrenelor se mai poate prepara un suc cald de cartofi (câte un sfert de pahar, de trei ori pe zi înainte de masă). Iar ceaiul obţinut din 15 g frunze proaspete fierte în 750 ml apă, strecurat și îndulcit cu miere este bun pentru calmarea tusei.
 

Elimină paraziţii intestinali
 

De ajutor sunt și cartofii fierţi. Consumarea timp de 3 zile a unei salate de cartofi amestecaţi cu ulei de nucă va duce la eliminarea paraziţilor intestinali. În crizele de sciatică, se fierb 100 de grame de cartofi în jumătate de litru de apă, se pasează și se întinde pasta pe un prosop și se aplică pe locul dureros.

 

Desigur, prospețimea este un factor definitor când vine vorba de alimente. Cartofii nu fac excepție și sunt uşor de găsit, în orice perioadă a anului, în piețele locale, aflate sub administrarea SC TÂRGURI, OBOARE, PIEŢE SA.

 


 

SC TOP SA Arad are ca obiect principal al activităţii administrarea pieţelor, târgurilor şi oboarelor din municipiul Arad, cu întreaga paletă de servicii oferită populaţiei şi agenţilor economici în această activitate.

 

Pentru mai multe informații poți accesa site-ul www.top-arad.ghidularadean.ro, unde de asemenea vei găsi și orarul piețelor locale.