Ambasadorul României în Belgia, alături de Arad la prima întâlnire din cadrul proiectului Easy Towns

Data publicare: Joi, 22 Octombrie, 2015 Total: 1579 accesari


Ambasadorul României în Belgia, Ștefan Tinca, a fost prezent alături de delegația Municipiului Arad la prima întâlnire a proiectului
”European Accessible Sustainable Young Towns” („Orașe Europene Tinere, Accesibile și Sustenabile” - acronim EASY TOWNS) care a avut loc în această săptămână în orașul Heist-op-den-Berg din Belgia, oraș înfrățit cu Aradul.


Municipiul Arad participă la acest proiect la inițiativa altui oraș înfrățit, Vicenza din Italia. Orașele înfrățite susțin candidatura Aradului la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.
 

Proiectul Easy Towns este finanțat de Comisia Europeană prin Programul Europa pentru cetățeni 2014 - 2020, Acțiunea 2.2 Rețele de orașe. Obiectivul principalal proiectului este sporirea capacității administrațiilor locale în abordarea unor probleme specifice ale comunităților europene legate de multiculturalism și integrare, printr-o mai bună înțelegere a nevoilor cetățenilor și o implicare mai activă a societății civile în implementarea soluțiilor propuse.
 

La prima întâlnire a partenerilor de proiect au participat reprezentanți ai administrațiilor locale și ai ONG-urilor, din delegația Aradului făcând parte Asociația ASPIS, care activează în domeniul integrării persoanelor cu nevoi speciale, informează printre-un comunicat de presă Primăria Arad. În contextul actual al crizei refugiatilor, o temă importantă a întâlnirii a fost modul în care diversele tari europene se confrunta cu aceasta problemă.

 

Municipiului Arad participă în acest proiect alături de orașe din Italia, Germania, Belgia, Slovenia, Polonia, Spania, Marea Britanie, Malta și Croația.

 

Proiectul Easy Towns se defășoară timp de 2 ani. Bugetul total pentru cei unsprezece parteneri de proiect este de 145.000 EUR, finanțare nerambursabilă 100%. Pentru Municipiul Arad, bugetul alocat este de 8.850 EUR. Municipiul Arad va avea o contribuție proprie de 20.000 lei, reprezentând cheltuielile neeligibile ale proiectului.