Un hacker a spart contul de e-mail al șefului CIA

Data publicare: Marti, 20 Octombrie, 2015 Total: 4922 accesari

Un hacker care se prezintă a fi un adolescent american afirmă că ar fi spart căsuța poștală personală a directorului CIA, John Brennan, și ar fi accesat informații sensibile, potrivit cotidianului New York Post, citat azi de AFP şi Agerpres.

 

Descriindu-se drept liceean, piratul informatic a asigurat ziarul că a descoperit documente sensibile printre mesajele personale ale directorului Agenției americane de informații, printre ele figurând un dosar de 47 de pagini clasificat Top-secret, completat de șeful CIA în cursul procesului de verificare a antecedentelor sale pentru a fi autorizat să acceadă la informații sensibile.
 

Pe un cont Twitter, un internaut care afirmă că ar fi acest pirat a postat online capturi de pe un ecran care arată documente părând a conține informații oficiale sensibile, care au fost însă mascate.
 

Hacker-ul asigură că a comis atacul în semn de protest împotriva politicii externe americane și în sprijinul palestinienilor, scriind "FreePalestine, FreeGaza" în mesajul lui.
 

În plus față de contul personal al lui John Brennan, piratul informatic afirmă că l-a luat drept țintă și pe ministrul american al securității interne, Jeh Johnson, reușind să-i asculte mesajele vocale înregistrate de pe mobil.
 

"Cunoaștem articolul din presă, totuși nu facem vreodată comentarii despre securitatea personală a ministrului", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului Securității Interne.
 

CIA a indicat ziarului New York Post că "a adus problema la cunoștința autorităților pertinente".
 

FBI și serviciile secrete anchetează cazul, potrivit CNN. Piratul informatic a declarat că i-a telefonat el însuși șefului comunității americane de informații și i-a comunicat numărul său de asigurare socială, probându-i astfel că are acces la această informație personală. "El a așteptat puțin, iar apoi a închis", a declarat hacker-ul pentru New York Post.
 

În luna iulie, guvernul american a dezvăluit că date personale a 21,5 milioane de persoane, care făcuseră obiectul unei verificări a antecedentelor lor, fuseseră piratate.