Patru alimente dăunătoare pentru câini

Data publicare: Luni, 19 Octombrie, 2015 Total: 2148 accesari




Medicii veterinarii au avertizat dintotdeauna proprietarii de câini că alimentaţia umană este toxică şi otrăvitoare pentru câini, însă puţini sunt cei care acordă atenţie acestor sfaturi. Iată care sunt cele mai dăunătoare alimente pentru câini, dar perfect sănătoase pentru oameni,
în lista următoare, întocmită de casa.acasa.ro.



1. Oasele

Deşi oasele reprezintă cea mai frecvenţă şi dorită recompensa dată de oameni câinilor, anual, mii de câini ajung la urgenţă din cauza oaselor. În realitate, câinii sunt omnivori, nu carnivori. Majoritatea lor nu pot consuma în siguranţă oasele, deoarece acestea se rup în aşchii ascuţite, în timp ce sunt mestecate, şi se infing în tractul intenstinal, provocând răni sau rupturi cauzatoare de moarte, uneori.

Oricât ar fi de plăcute de câini, oasele ar trebui scoase complet din alimentaţia lor, iar topul celor mai periculoase oase este pui, porc şi vită.


2. Ciocolată

Câteva înghiţituri de ciocolată pot provoca otrăvirea câinelui tău deoarece ea conţine anumite substanţe care sunt absorbitemult mai lent la câini, devenind astfel deosebit de toxice. Rezultatele unei jumătăţi de ciocolată oferite unui câine de talie medie sunt: creşterea ritmului cardiac, stimularea excesivă a sistemului nervos central, contracţia arterelor, iar simptomele sunt voma, diaree, nelinişte, agitaţie, leşin şi chiar moarte, la numai patru ore după consumarea ciocolatei.


3. Lapte şi brânză

Ca şi oamenii, mulţi câini au intoleranţă la lactoză şi fac diaree dacă vor consuma lapte. Câinii nu au enzima necesară pentru a procesa enzima din lapte, iar reacţia organismului lor va fi voma, diaree şi multe late probleme gastro-intestinale. Chiar dacă vezi că îi plac produsele lactate şi te gândeşti că a fost crescut cu lapte, deci nu ar putea să-i dăuneze, abtinete-te să-i dai lapte şi brânză.


Brânză este mult prea bogată în grăsimi şi consumarea ei poate duce la pancreatit
ă, care poate deveni o afecţiune fatală, ducând la o moarte dureroasă.

4. Ceapă şi usturoi

Celulele roşii în număr foarte mic la câine pot fi rezultatul unui regim alimentar, în care ai mai "scăpat" ceapă şi usturoi, două alimente deosebit de otrăvitoare pentru câini. Ingredientele toxice aflate în acestea pot duce rapid la vomă şi diaree, iar, în timp, la anemie, respiraţie grea, stare de leşin şi moarte.


Alte alimente otrăvitoare: struguri, strafide, avocado, iaurt, drojdie sau bicarbonat, cofeină, şuncă.


În cazul în care patrupedul tău nu s-a putut abține și a dat buzna în cămara cu alimente și/sau observi orice schimbare comportamentală care ar indica o problemă de sănătate nu ezita să consulți medicul veterinar!

 

Clinica veterinară Love 4 Animals, situată pe strada Petru Rareș nr 48A își oferă serviciile NON-STOP când e vorba de urgențe veterinare. Poți apela clinica la numerele de telefon: 0726 142 488 și 0257 257 144. Love 4 Animals este disponibil de luni – vineri 9.00-18.00 și sâmbătă 9.30 – 13.00.

 

Cabinetul veterinar LOVE 4 ANIMALS oferă consultații clinice, certificat de sănătate, vaccinări, tratamente, intervenții chirurgicale, implant microcip+pașaport, ecografie, examene de laborator (analize biochimie și hematologie), detartraj, frizerie și toaletare canină și felină, servicii de plimbare, hrănire și îngrijire a animalelor de companie, deplasare la domiciliu.



Nu uita să urmărești pagina de facebook pentru ultimele noutăți și galerii foto, Clinica Veterinara Love4Animals