Fă școala de șoferi și cumpără-ți o mașină nouă cu ajutorul Statului! Iată în ce condiții poți beneficia de 20.000 lei

Data publicare: Vineri, 16 Octombrie, 2015 Total: 3473 accesari





În ziua de azi mașinile au devenit o necesitate, facilitând viața de zi cu zi. Pentru a putea beneficia însă de aceasta în primul rând ai nevoie de un permis de conducere.

 


 

Şcoala de Şoferi Rostema Arad te instruieşte în vederea obţinerii permisului de conducere categoria AM, A1, A2, A şi B. Rostema are experienţa îndelungată în domeniul auto şi si vei beneficia de cele mai bune condiţii în desfăşurarea activităţilor de şcolarizare, după un program bine definit de pregătire teoretică şi practică.

 

 

Şcoala de Şoferi Rostema, situată pe str. Horia nr 7, are pentru tine o ofertă specială: la 2 persoane care vin simultan la şcoală, fiecare are reducere de 10% din costul total al şcolii!

 

Plata se poate face şi în rate și te poți înscrie și online pe www.scoalarostema.ro, www.scoala-rostema.ro.

 

 

După ce ai obținut permisul, află că poți beneficia de 20.000 lei din partea Statului pentru o mașină nouă!

 

Regulile de acordare a ecotichetului de până la 20.000 de lei pentru achiziția unei mașini electrice au fost publicate în Monitorul Oficial, a informat joi automarket.ro. Până la finalul lunii, bonificația poate fi cumulată cu tichetul Rabla.
 

Românii vor putea primi de la stat aproape 4.500 de euro pentru a cumpăra un vehicul 100% electric. Bonificația se numește ecotichet, la fel cum se numea și până acum, dar valoarea sa a crescut de la 12.000 la 20.000 de lei și regulile de acordare ale acesteia au fost publicate în Monitorul Oficial. Schimbarea majoră vine atât prin creșterea valorii bonificației dedicate vehiculelor 100% electrice, cât și prin introducerea unui bonus de 5.000 de lei pentru cei care îșo cumpără o mașină hibridă plug-in care emite sub 50 de grame CO2/kilometru.

 

După cum era și normal, bonificația se acordă o singură dată pentru un vehicul, la momentul primei achiziții a acestuia. Autovehiculul trebuie să fie din categoriile M1 și N1, deci Renault Twizy este exclus de la posibilitatea obținerii acestei bonificații, susține sursa citată. Programul se desfășoară anual, la nivel național, și este disponibil atât persoanelor fizice, cât și celor juridice sau PFA-urilor.
 

 
 

Agenția Fondului de Mediu va organiza cel puțin o sesiune de acordare a tichetelor ecologice pe an, prima urmând să fie derulată la cel mult cinci zile de la momentul publicării regulilor în Monitorul Oficial. Asta înseamnă că va fi o sesiune în 2015 și că bonificația va putea fi cumulată și cu un tichet Rabla, dacă solicitantul reușește să mai obțină un asemenea voucher, programul Rabla fiind programat să se încheie la finalul lunii octombrie și mai sunt puțin peste 5.000 de tichete disponibile.

 

Condițiile de intrare în program sunt rezonabile și implică domiciliul sau reședința în România și lipsa obligațiilor de plată la bugetul local. Solicitantul trebuie să depună dosarul în nume propriu și cumpere o mașină electrică în același an în cadrul programului de ecobonusuri. În cazul persoanelor juridice, este necesară și o aprobare a dosarului de acceptare în program.

 

În tabelul de mai jos, întocmit de automarket.ro, sunt trecute mașinile electrice disponibile în România și eligibile pentru ecobonus :