De ce este importantă fiecare masă a zilei şi un motiv în plus să faci o pauză

Data publicare: Joi, 15 Octombrie, 2015 Total: 4724 accesari


Micul dejun trebuie să conţină circa o treime din aportul nutriţional şi caloric zilnic. Dieta fiecărei persoane ar trebui alcătuită în funcţie de vârstă, sex, activitatea fizică depusă, greutate şi de afecţiunile existente. În caz contrar, apare riscul îmbolnăvirii, notează Adevărul pe pagina sa electronică.

 

Organismul nostru lucrează după un ritm de 24 de ore, numit circadian şi se adaptează schimbărilor de anotimp. Aşa cum există persoane cu un bioritm diurn, iar altele cu un bioritm nocturn, şi alimentele acţionează în funcţie de momentul din zi în care sunt consumate, la anumite ore putând deveni chiar indigeste.

 

Este cunoscut cazul oului, care dimineaţa are virtuţi nutriţionale deosebite (medicament), la prânz devine aliment obişnuit, iar seara este indigest. La fel, portocalele, roşiile, morcovii, mazărea, fasolea, carnea, afinele, căpşunile sunt alimente diurne", menţionează prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare Bucureşti, în cartea sa „Noua ordine alimentară. Şi noi ce mai mâncăm?". În schimb, seara pot fi consumate varza, ţelina, ridichile, cartofii, peştele, nucile sau migdalele, precum şi merele, perele sau bananele.

 

Organismul îşi ia energia necesară activităţilor de peste zi din micul dejun şi apoi din masa de prânz. Odată digerate complet, aceste alimente vor fi folosite în cursul nopţii pentru procese de construcţie şi de refacere. Alimentele consumate seara nu pot servi acestor procese şi se stochează ca rezerve, depunându-se sub formă de grăsime, mai adaugă sursa citată.

 

Pauza de masă

 

Acum că şti cât de importantă este fecare masă pentru o viaţă sănătoasă, îţi dăm încă un motiv să faci o pauză de masă!

 

Bruschetteria Prinzz, situată pe str. Mihai Eminescu, nr 26 – fostul magazin de cadouri – este locaţia în care cele mai delicoase preparate prind formă din ingrediente de calitate şi prin mâini pricepute care le combină în numeroase feluri, pline de savoare şi imaginaţie!

 

 

Fă o pauză şi convinge-te! Bruschetteria Prinzz este disponibilă marţi-sâmbătă între orele 9:00-22:00 şi duminică 18:00 – 22:00. Nu uita să acesezi pagina de facebook, pentru galerii foto, informaţii suplimentare şi cele mai noi oferte!



foto: Bruschetteria Prinzz