Un cetăţean pakistanez şi o femeie din Congo au fost prinşi cu actele altor persoane la Frontieră

Data publicare: Joi, 15 Octombrie, 2015 Total: 1371 accesari





Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat două persoane, un cetăţean pakistanez şi o femeie din Congo care încercau să iasă ilegal din tara, folosindu-se de documentele altor persoane.

 


 

Marţi după-masă, la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasager într-un autoturism marca Dacia, condus de un cetăţean român, o persoană de sex masculin care s-a legitimat cu un paşaport pentru refugiaţi eliberat de autorităţile germane.

 

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana în cauză nu este cea din documentele prezentate, motiv pentru care aceasta a fost condusă la sediul P.F. pentru cercetări.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba de un cetăţean pakistanez Muzaffar M. S. Acesta a declarat că documentul prezentat aparţine unui văr şi că dorea să ajungă în Germania, unde se află şi ruda sa.

 

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză i-au întocmit acesteia actele de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

Câteva ore mai târziu, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac- Csanadpalota, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasageră într-un autocar care circula pe relaţia România Portugalia, condus de un cetăţean român, o persoană de sex feminin care s-a legitimat cu o carte de identitate eliberată de autorităţile franceze.

 

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că femeia nu este cea din documentul prezentat, motiv pentru care femeia a fost condusă la sediul P.F. pentru cercetări.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că femeia este numita Andree Aude L., cetăţean din Republica Congo, în vârstă de 18 de ani. Aceasta adeclarat că documentul aparţine unei verişoare, cetăţean francez şi că dorea să ajungă în Belgia, la Bruxelles.
 

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei femeii şi i-au acesteia actele de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.