Germania: Aproximativ 8000 de persoane au protestat împotriva primirii de refugiați

Data publicare: Joi, 08 Octombrie, 2015 Total: 4056 accesari



O nouă manifestație împotriva politicii de primire a refugiaților promovate de guvernul condus de cancelarul Angela Merkel a avut loc miercuri seară, la Erfurt, în estul Germaniei, la protest participând circa 8.000 de persoane, transmit DPA, AFP şi Agerpres.

 
 

Demonstranții s-au adunat la apelul formațiunii xenofobe și populiste Alternativa pentru Germania (AfD), creditată într-un sondaj de opinie, publicat miercuri de institutul Forsa, cu 7% din preferințele electoratului german.


În timpul protestului de la Erfurt, mai mulți contramanifestanți au aruncat cu pietre către susținătorii AfD. Un manifestat a fost ușor rănit, potrivit poliției locale. 

Demonstrațiile împotriva primirii de refugiați în Germania s-au intensificat și pe fondul multiplicării incidentelor din centrele de găzduire a imigranților, în contextul în care țara se așteaptă să primească cel puțin 800.000 de solicitanți de azil în acest an.


Astfel, cinci persoane au fost rănite, marți, într-o dispută între două grupuri de refugiați — afgani și albanezi — aflați într-un adăpost pentru solicitanți de azil la Hamburg. La jumătatea săptămânii trecute, dispute similare au avut loc în alte două centre de primire din Hamburg, în incidente fiind implicați refugiați afgani și sirieni.


Afluxul fără precedent de refugiați pune la încercare capacitățile și disponibilitatea Germaniei de a acorda sprijin celor care fug de războaiele și sărăcia din Orientul Mijlociu, Asia și Africa.


De mai multe luni, Germania se confruntă cu un aflux record de imigranți. Potrivit Ministerului de Interne din landul Bavaria, principalul punct de intrare în Germania pentru imigranți, între 270.000 și 280.000 de solicitanți de azil au ajuns în țară numai în cursul lunii septembrie, mai mulți decât în întreg anul 2014. 



foto: telegrafonline.ro