Tenis: Cum ar putea Simona Halep să devină NR 1 mondial, peste noapte

Data publicare: Miercuri, 30 Septembrie, 2015 Total: 3570 accesari

Visul Simonei Halep (2 WTA) de a deveni numărul 1 în lume este pe cale să devină realitate. Conform prosport.ro, liderul mondial Serena Williams (SUA) s-ar putea retrage la finalul sezonului şi nu sunt doar zvonuri, anunţul fiind făcut chiar de antrenorul ei, Patrick Mouratoglou (Franţa). Simona ar urca astfel pe prima poziţie în lume, înepând cu luna ianuarie a anului 2015.

 

Mouratoglou spune că Serena, la 34 de ani, nu mai are motivaţia necesară pentru a continua în circuitul feminin, reputatul tehnician sfătuind-o să nu mai joace tenis, cel puţin pentru o perioadă: "Serena şi-a dorit foarte mult să câştige la US Open şi este foarte dezamăgită din cauza faptului că a pierdut în semifinale (n.r. - 6-2, 4-6, 4-6 cu Roberta Vinci). După acest an în care a triumfat în trei turnee de Grand Slam şi a fost atât de aproape de câştigarea Marelui Şlem, se pune întrebarea dacă mai are motivaţie. Eu îi recomand să nu mai joace dacă motivaţia ei nu se află la cel mai ridicat nivel", a spus francezul conform ESPN. Patrick Mouratoglou a mai adăugat că speră ca Serena sa să îşi recapete motivaţia până la finalul sezonului, ţinând cont că vârsta nu reprezintă un impediment pentru eleva sa.

 

Serena Williams are 21 de tituluri de Grand Slam în palmares şi nu mai poate fi detronată de pe locul 1 WTA în acest an. Dacă se va retrage, americanca nu o va mai putea egala pe Steffi Graff (22 de titluri) la numărul de Grand Slamuri. Serena ar trebui să revină pe teren săptămâna viitoare, la Beijing, turneu de categorie Premier Mandatory. Cel mai probabil că nu o va face, iar Halep va deveni principală favorită în China. Conform sursei citate, ultima competiţie importantă din 2015 este Turneul Campioanelor de la Singapore, la finalul lunii octombrie. Ţinând cont că celelalte jucătoare din Top 10 WTA nu se află într-o formă de speriat, constănţeanca ar beneficia de o şansă imensă în lipsa Serenei Williams.

 

Campioana din România a jucat finala din 2014 contra Srenei, pierzând-o cu 6-3, 6-0.