Municipiul reprezentat la Campionatul National Motociclism Viteza - Etapa IV

Data publicare: Marti, 29 Septembrie, 2015 Total: 5274 accesari




Motorsport Race Management a organizat pe circuitul Motorpark Romania alaturi de Century Team Etapa Finala a #CNMV - Campionatul National Motociclism Viteza Etapa IV 24-27 Septembrie 2015



Evenimentul sub Patronajul Federatiei Romane de Motociclism si a Promotorului HoleShot Track Events s-a desfasurat in premiera pe circuitul de 4.129 KM.


A fost o etapa in care pentru prima oara pilotii au avut parte de 4 zile de competitie, solutie optima pentru cei 4.129 km.


Au fost anuntate 7 clase Juniori 1, 85cc, 125cc SP/GP, Debutanti 600, SuperSport 600, Debutanti 1000, SuperSport 600 si SuperBike 1000.


Vremea a fost una potrivita pentru motorsport in zilele de Joi si Vineri pilotii avand nu mai putin de 9 posibilitati de intrari in pista.




In ziua de sambata, desi startul a fost amanat cu o ora din cauza conditiilor meteo unde ceata acoperea circuitul, antrenamentele si calificarile s-au desfasurat in conditii perfecte.


Duminica sub amenintarea ploii, peste 40 de piloti au luat startul in sesiunile de warm-up. In asteptarea curselor, publicul a fost animat de demonstratii de freestyler Quad - Alexandru Tudor #23 - campion national si de o demonstratie de monoposturi.
  

Cursele #CNVM au fost transmise in direct pe internet.
 

La clasa J1 castigatori au fost:
Loc 1 - Denis Pop - Steaua GTH
Loc 2 - Razvan Stanescu - Steaua GTH
 

Clasa 125 SP
Loc 1 - Razvan Mates - Steaua GTH
Loc 2 - Denis Pop - Steaua GTH
Loc 3 - David Catana - Steaua GTH
 

Clasa Moto 3 a avut un singur reprezentant Ionut Cornea de la Las Vegas Arad
 

La clasa Debutanti 600, Adrian Petrovici nu a avut nici o problema in a castiga locul 1
Loc 1 - Adrian Petrovici - Taifun Racing Timisoara
Loc 2 - Mihnea Opartan - AMC Kart
Loc 3 - Giorgio Versaci - Century Team
 

(Cursa inregistrata - www.motorsportracemanagement.ro/live ora 01:45:00)


 

Cursa de Debutanti 1000, a adus in prim plan o lupta spectaculoasa intre pilotii pretendenti la podium unde ambitiile au fost foarte mari. Ne-am bucurat de prezenta si prestanta lui Andrei Enescu care pregateste astfel participarea in campionat pentru 2016. Astfel clasa a urcat pe podium pe:
 

Loc 1 - Andrei Enescu - Motorsport Race Management
Loc 2 - Harel Guy - Taifun Racing
Loc 3 - Iuliu Mihai - Taifun Racing
 

(Cursa inregistrata - www.motorsportracemanagement.ro/live ora 02:34:30)
 

Cursa Supersport 600 nu a fost mai prejos, spectacolul total l-a facut ca de fiecare data Ionel Pascota care a plecat de pe ultimul loc al grilei datorita neparticiparii sale in sesiunile de calificari. Ionut s-a impus la o distanta mai mult decat confortabila de 36.401 secunde fata de locul 2

Loc 1 - Ionel Pascota - Pascota Racing Timisoara
Loc 2 - Emil Draghici - AMC Kart
Loc 3 - Adrian Ciujdea - Steaua GTH
 

(Cursa inregistrata - www.motorsportracemanagement.ro/live ora 03:28:00)
 

Cursa cea mai asteptata avea sa fie si una deosebita datorita evenimentelor care au intrerupt cursa de nu mai putin de doua ori.
 

Prima data cursa a fost neutralizata in urma accidentului din virajul 13 a lui Eduard Alexandrescu - Pro Bike, care a primit ingrijirile medicale promt la fata locului.(min 04:36:40 video)
 

 

Cursa a fost restartata dupa 20 de minute iar in turul 4 in acelasi viraj 13 a venit randul lui Daniel Vargolici - AMC Kart sa aiba un impact puternic cu pista (min 05:04:10 video) cea ce a dus la a doua neutralizare cu steag rosu a cursei. Din nevericire Daniel Vargolici - a fost diangnosticat cu fractura costala si transportat la spital.
 

Cursa a fost reluata a doua oara comform procedurilor si s-a mers pana la final fara nici un incident.
 

Loc 1 - Catalin Cazacu - Taifun Racing Timisoara
Loc 2 - Bogdan Vrajitoru - CSM Bucuresti
Loc 3 - Cosmin Costescu - Taifun Racing Timisoara
 

(Cursa inregistrata - www.motorsportracemanagement.ro/live ora 04:35:00)
 

O nota aparte a adus evenimentului si petrecerea de sambata seara unde ca invitati, organizatorul a urcat pe scena pe DJ Project & Adela, concert incheiat cu un foc de artificii.