Penitenciarul Arad a organizat şi câştigat Turneul de Fotbal Interpenitenciare „CUPA DE VEST" ediţia a IX-a

Data publicare: Miercuri, 23 Septembrie, 2015 Total: 1724 accesari




În sistemul penitenciar românesc, Cupa de Vest la minifotbal a devenit deja o tradiţie, ajungând la ediţia ediţia a IX-a. Evenimentul este aşteptat cu nerăbdare de persoanele private de libertate care-şi execută pedepsele în penitenciarele din această zonă a ţării.

 

 

Anul acesta, competiţia a fost organizată de Penitenciarul Arad şi s-a desfăşurat azi pe terenul de sport din incinta penitenciarului Arad, reunind echipe de fotbal ale deţinuţilor aflate în custodia penitenciarelor Arad, Timişoara, Oradea, Bârcea Mare şi Drobeta Turnu Severin.

 

Demersul recuperativ organizat şi desfăşurat în aşezămintele de detenţie are ca obiective principale conferirea de utilitate timpului carceral şi crearea premiselor necesare reintegrării sociale a celor care au săvârşit infracţiuni. În acest sens, este importantă participarea persoanelor private de libertate la activităţi valorizatoare, care să contribuie la îmbunătăţirea imaginii de sine, constituindu-se, în acelaşi timp, într-un bun prilej de învăţare şi exersare a conduitelor prosociale. Competiţiile sportive, educaţia fizică, programele de cultură fizică şi sport sunt paliere de asistenţă a persoanelor private de libertate cu largă adresabilitate în populaţia penitenciară generală, ce pot fi dezvoltate pe termen mediu şi lung, prin alocarea minimului necesar de resurse umane şi materiale”, se arată în comunicatul de presă emis de Penitenciarul Arad.

 

Clasament Final:

Locul I – Penitenciarul Arad

II – Penitenciarul Timisoara

III – Penitenciarul Drobeta Turnu Severin