Republica Moldova vrea ca România să devină principalul investitor

Data publicare: Marti, 22 Septembrie, 2015 Total: 3580 accesari

Autoritățile de la Chișinău vor adopta facilități pentru anumite firme românești care investesc în Moldova, astfel încât România să devină principalul investitor în țara vecină, a anunțat marți premierul Republicii Moldova Valeriu Streleț.

 

"Pornind de la concluzia că România a devenit principalul partener comercial al Republicii Moldova, conform datelor anului 2014 — schimburile comerciale au depășit cifra de 1,2 miliarde de dolari — ne dorim ca România să devină și principalul investitor sau cel puțin să fie în top trei investitori din Republica Moldova,am inițiat demersuri ca pentru întreprinderile românești care au acreditare europeană în domeniul proiectării și construcțiilor să nu mai existe bariere de acreditare repetată în Republica Moldova, în perioadele de viitor, când vom implementa proiecte comune care urmează să ne apropie în aspirațiile noastre", a afirmat Streleț, citat de Agerpres, la începutul ședinței comune de guvern România-Republica Moldova.
 

Acesta a mai afirmat că România este un susținător "consecvent și dezinteresat al Republicii Moldova" în direcția integrării europene.
 

"N-o să ezit în a spune că o apropiere de România este o apropiere de Europa. E crezul guvernului pe care îl conduc", a conchis premierul moldovean.

 



foto:observator.tv