PNL a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta. Iată ce scrie în document

Data publicare: Luni, 21 Septembrie, 2015 Total: 2100 accesari

PNL a depus la Parlament, o moțiune de cenzură împotriva Guvernului intitulată "Alege între România și Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!".


În document, liberalii susțin că prim-ministrul, fiind trimis în judecată, compromite o națiune întreagă și că liderii UNPR și PSD, Gabriel Oprea și Liviu Dragnea, sunt "complicii" acestuia dacă îl susțin în continuare.
 
 

Birourile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului se reunesc la ora 16,00 pentru a stabili calendarul dezbaterii și votării moțiunii de cenzură.
 

"Partidul Național Liberal a decis să depună, de îndată, această moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Victor Ponta pentru că situația actuală, cu un premier trimis în judecată, compromite o națiune întreagă. În orice altă țară din UE, premierul și-ar fi dat demisia în momentul următor începerii urmăririi penale, adică acum mai bine de trei luni", arată liberalii în moțiunea de cenzură obținută de Agerpres.
 

Ei subliniază că, prin susținerea lui Victor Ponta de către liderii coaliției, imaginea României va fi distrusă iremediabil.
 

"Domnule Gabriel Oprea, vrem să ne spuneți tuturor, acum, care este interesul național care reclamă menținerea lui Victor Ponta cu prețul decredibilizării acestei țări. Puneți în balanță promisiunea făcută lui Ponta și interesul acestui popor. Ce alegeți?! Domnule Liviu Dragnea, vorbeați recent de resetarea clasei politice, de o nouă politică. Sprijinindu-l pe Ponta, nu faceți decât să vindeți iluzii românilor. Menținerea PSD la guvernare nu poate fi un scop în sine. Nu mai confundați România cu partidul! Dacă vi-l doriți pe Ponta, folosiți-l.
 

E bun de "Hopa Mitică" pentru PSD! Pentru România, însă, este doar un scaiete veninos care trebuie smuls înainte de a ne periclita orice perspective. Dacă sunteți alături de Ponta, sunteți complicii lui. Dar sunteți poate chiar mai vinovați ca el. Distrugeți iremediabil imaginea României, imaginea noastră. Uitați-vă în presa internațională! Cu un astfel de precedent toxic, arătăm ca un stat care tolerează corupția sau care acceptă corupți la vârful celor mai importante instituții", se menționează în texul moțiunii.