Ambasadorul Indoneziei: „Aradul are potenţialul de a investi în partea de infrastructură”

Data publicare: Miercuri, 16 Septembrie, 2015 Total: 2533 accesari

Adrian Ţolea, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Arad şi Gheorghe Seculici, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Arad, au fost gazdele unei delegaţii a Republicii Indonezia, condusă de Excelenţa Sa, domnul Ambasador Diar Nurbintoro. Alături de Excelenţa Sa, la întâlnire au fost prezenţi şi o serie de oameni de afaceri din Republica Indonezia – dintre care îi amintim pe Pratito Soeharyo, Indonesia Investment Coordinating Board, Bagus Manik Adjie, Indonesia Investment Coordinating Board, Chrisnawati Suwarno Indonesia Investment Coordinating Board, interesaţi de potenţialul economic al judeţului nostru, dar şi oameni de afaceri din Arad, reprezentanţi ai unor firme de construcţii sau IT.
 

Discuţiile purtate în cadrul întâlnirii au vizat în primul rând mediul de afaceri, relaţiile bilaterale de cooperare în domeniul comerţului, investiţiilor şi turismului între Indonezia şi Arad, în mod particular. În acest context, Excelenţa Sa domnul ambasador Diar Nurbintoro a precizat faptul că partea indoneziană ar fi interesată să exporte cafea şi condimente în judeţul Arad. S-a discutat inclusiv despre participarea reprezentanţilor mediului de afaceri arădean la târgul Internaţional de la Jakarta, care va avea deschiderea oficală în data de 21 octombrie 2015.
 

Preşedintele interimar Adrian Ţolea a prezentat oaspeţilor potenţialul Aradului, începând cu existenţa Zonei Libere Arad, cea mai mare din România. A fost evidenţiată importanţa mediul universitar arădean, în acest sens avansând discuţii legate de atragerea studenţilor indonezieni către universităţile arădene. „Am prezentat delegaţiei indoneziene atuurile judeţului Arad în ceea ce priveşte facilităţile oferite în Zona Liberă Arad, parcul industrial, potenţialul agricol, forţa umană formată în cadrul universităţilor arădene. Suntem interesaţi de o cooperare pe termen lung cu această ţară ”, a declarat Adrian Ţolea, preşedintele interimar al CJ Arad.
 

Ambasadorul Republicii Indonezia a prezentat strategia de dezvoltare a ţării sale până în anul 2019 şi a precizat că persoanele care vor să investească în această ţară primesc asistenţă din partea statului, timpul necesar deschiderii unei firme fiind de maxim trei zile. „Vrem să consolidăm Indonezia, să facem legătura între toate oraşele din est în vest şi din nord până în sud. În acest moment ne lipsesc importante căi de comunicaţie: aeroporturi, şosele şi căi ferate. Cred că Aradul are potenţialul de a investi în partea de infrastructură, în special în ceea ce priveşte infrastructura feroviară. De aceea, oferim facilităţi celor care doresc să investească în ţara noastră”, a precizat ambasadorul Indoneziei.


 

Este pentru a doua oară când avem plăcerea de a prezenta oferta investițională a județului și de a crea posibilități de business între România și Indonezia. Domeniile de interes au fost diverse, cu accent pe identificarea de companii din România care ar putea avea interes de investiție în infrastructura rutieră și de cale ferată din diferite regiuni ale Indoneziei. Mulțumim partenerilor de la Consiliul Județean Arad și sunt convins că prin astfel de acțiuni vom crea numeroase oportunități de dezvoltare pentru mediul de afaceri din Arad”, a conchis Gheorghe Seculici, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad.