AFLA care sunt problemele des intalnite in randul elevilor!

Data publicare: Luni, 14 Septembrie, 2015 Total: 2587 accesari

ARAD. AFLA care este una dintre problemele des intalnite in randul elevilor ! Vrei sa stii solutia? Afla ce este de facut!

 

Una dintre problemele des intalnite in randul elevilor este igiena vietii scolare. De ce? Dat fiind faptul ca procesul instructiv-educativ este in linii mari organizat potrivit normelor de igiena, antrenarea elevilor in sarcini scolare face sa sporeasca sanatatea si capacitatea de munca, sa se desavarseasca dezvoltarea lor psihica.

 

Pregatirea lectiilor este obligatoriu facuta intr-un mediu aerisit si linistit sa beneficieze de un mobilier comod care sa permita o pozitie corecta pentru scris si citit. Tot atat de necesara este si respectarea unui regim alimentar rational , potrivit activitatii depuse , un regim echilibrat cu alimente energetice si alimente plastice , indispensabil cresterii si refacerii tesuturilor uzate.

 

De retinut este ca orice elev trebuie sa invete cu placere , el poate fi bun la matematica si fizica si mai putin bun la geografie sau limbi straine. El trebuie convins de parinti, de profesori ca obtinerea unor rezultate corespunzatoare la toate disciplinele este la fel de importanta.

 

O alta problema des intalnita in prezent este, din pacate, familia descompusa, care cauzeaza tensiuni nervoase si esecuri la invatatura. In familiile cu mai multi copii, parintii pot acorda o atentie deosebita unuia, in defavoarea celorlalti, ceea ce sadeste un simtamant de nedreptate, care poate influenta negativ invatatura.

 

Cele mai bune rezultate se obtin atunci cand parintele a reusit sa devina prietenul si confidentul copilului sau. De retinut este si faptul ca la varsta adolescentei se produce o schimbare in viata afectiva, ceea ce poate influenta activitatea intelectuala si performantele obtinute in activitatea scolara, in adaptarea sociala si in orientarea pentru viata.