Viaţa neştiută a lui Kim Jong-un: Cum trăieşte conducătorul Coreei de Nord

Data publicare: Marti, 08 Septembrie, 2015 Total: 2654 accesari



Palate, yacht-uri, insule private: viaţa liderului suprem nord-coreean nu e cu mult diferită de cea a unui star de la Hollywood, scriu The Telegraph, Time şi Business Insider.

 

Liderul nord-coreean Kim Jong-un, care a preluat puterea după moartea tatălui său, Kim Jong-il, în 2011, a devenit cunoscut atât pentru dictatura sa brutală, cât şi pentru stilul de viaţă extravagant.
 

Recent, presa a relatat că liderul nord-coreean a ordonat ca lângă câteva dintre palatele sale să fie construite piste pentru avioanele sale private. "Sunt situate lângă locuri pe care Kim Jong-un le vizitează des, într-un perimetru securizat.", a declarat Curtin Melvin, cercetător al Universităţii Washington pentru Reuters.

 

The Telegraph relatează că, pe lângă avioane private, Kim Jong-un mai deţine yacht-uri, jet sky-uri, precum şi numeroase vile folosite pentru a-şi găzdui oaspeţii. Baschetbalistul american Dennis Rodman, care a fost găzduit de Kim Jong-un în 2013, a relatat presei că viaţa dictatorului e "ca o petrecere de şapte stele, cu cocktail-uri, jet sky-uri şi insule private".

 

"Insulele sale sunt precum cele din Hawaii sau Ibiza, cu singura diferenţă că el e proprietarul. Are mereu 50-60 de oameni cu el, oameni normali, care beau cocktail-uri şi râd tot timpul împreună cu el. Dacă ceri o sticlă de tequila, poţi fi sigur că este cea mai bună tequila. Orice vrei, el are cel mai bun sortiment", a spus Rodman. În ceea ce priveşte unul dintre yacht-urile private al lui Kim Jong-Un, Rodman a spus că e "o încrucişare între un vas de croazieră şi un vapor precum cele pe care le vezi la Disney".

 

ARTICOL INTEGRAL AICI