Fashion Food - un bucatar și un fotograf și-au expus operele în Timișoara

Data publicare: Vineri, 04 Septembrie, 2015 Total: 5665 accesari

Moda și Mâncarea sunt cele două ingrediente pe care bucătarul Roland Trettl și fotograful Helge Kirchberger le-au unit într-un melanj original, până acum complet necunoscut.


Deşi au avut oferte din partea a diverse galerii europene, ei au ales Timişoara să-şi prezinte lucrările, adevărate opere de artă, notează oradestiri.ro.


Vernisajul expoziției a avut loc joi, la ora 19, la Calpe Galery (str. Hector nr. 1, Bastion), unde poate fi vizitată până în 24 septembrie.


Experimentatul bucătar și fotograful publicitar reușesc să surprindă publicul cu un concept inovativ și intens: un design surprinzător realizat din mâncare aranjată atent pe pielea goală a unor modele de o frumusețe deosebită. Ceapă verde ca podoabă de cap, fileuri de somon ca maiou, aluat de paste colorat sepia ca și costum mulat pe piele, o caracatiță ca tunică – creativitatea lui Roland Trettl, precum și genialitatea fotografică a lui Helge Kirchberger conduc spre aranjamente complet noi, care uimesc atât în detaliu, cât și în totalitatea lor.


În prima etapă am lucrat cu modele din cercul de cunoştinţe deoarece agenţiile au fost sceptice la ideea de a îmbrăca modelele cu mâncare. Iniţial a fost programată doar o singură sesiune de fotografie, dar ne-a încântat ce a ieşit şi am continuat. Imaginile au fost realizate în timpul nopţii deoarece bucătarul Roland Trettl preferă să lucreze noaptea. O zi de lucru începe în jurul orei 13. Durează două ore ca modelul să fie pregătit. Am avut oferte din străinătate să expunem, dar nu ne-au plăcut spaţiile de expoziţie. Primim cereri de la restaurante din Milano, Torino, Lisabona, care vor să expună pozele în scop de marketing, însă dorim să ne delimităm de această branşă”, a spus, joi, la Timişoara, fotograful Helge Kirchberger.


FASHION FOOD înseamnă fotografie experimentală de cea mai înaltă calitate. Expoziția a fost prezentată în cadrul emisiunii „Germany’s Next Top-Model” și ca serie voluminoasă de fotografii la editura Collection Rolf Heyne. A acționat ca un magnet pentru publicul Forumului NRW din Düsseldorf și a fost un punct de atracție la Muzeul Comunicațiilor din Berlin. FASHION FOOD a avut deja multe succese. Altele vor urma.


Expoziția este prezentată în Timișoara cu sprijinul Goethe-Institut și a Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Federale Germania, incheie sursa citată.