Metode naturale de luptă împotriva constipaţiei copilului

Data publicare: Luni, 24 August, 2015 Total: 2301 accesari




Majoritatea copiilor cu constipaţie nu au o boală medicală sau o tulburare care cauzează constipaţie. Rareori, o tulburare provoacă sugarilor şi copiilor probleme semnificative ale intestinelor. Iată câteva metode naturale de luptă împotriva constipaţiei copilului, prezentate pe  desprecopii.com.

 


 

Încurajaţi copilul să aibă un program regulat de stat pe oliţă (sau toaletă)

Este important să eliminaţi orice gânduri negative despre a fi constipat, mai ales în cazul în care murdăria de fecale este prezentă.Recalificarea Bowel este următorul pas. Organismul are un reflex natural numit reflex gastrocolonic. După o masă, colonul suferă peristaltismul şi încearcă să golească intestinele. Determinaţi-vă copilul să profite de reflexul gastrocolonic după fiecare masă; puneţi-l să stea pe WC timp de cel puţin 10 minute # lucru care devine mai uşor pentru copil în cazul în care stă cu picioarele pe podea sau pe un taburet.
 

Daţi multe lichide copilului

Daţi-i multe lichide şi sucuri, cum ar fi de prune sau de mere. Oferiţi copilului 50-200 de grame de suc de pere sau de mere (diluat cu apă). Alternativ, adaugă 20 ml de sirop de masă la 70 ml apă caldă, care, administrate pe cale orală, vor înmuia scaunul.
 

O alimentaţie bine echilibrată compusă din cereale integrale, tarate, fructe şi legume (mai puţine bomboane şi deserturi), de asemenea, ajuta la tratarea constipaţiei copilului.
 

Aplicarea unei cârpe calde, umede la anus poate stimula, uneori, un scaun.
 

O baie caldă

Se pot adăuga două linguri de bicarbonat de sodiu la o baie caldă. Lăsaţi copilul să se relaxeze pentru 5-15 minute în apă caldă.
 

Un tampon cu vaselină

Pentru a stimula un scaun, introduceţi uşor în anus un tampon cu bumbac la un capăt uns cu o cantitate mică de unguent de vaselină pe care îl scoateţi imediat (nu prea mult, doar vârful de bumbac) (Q-TIP). Medicul de familie poate prescrie un supozitor cu glicerina în acelaşi scop, dar cu efect mult mai mare.

 

Iar dacă aceste metode nu dau roade...

Dacă pentru tratarea tranzitului intestinal lent există o întreagă serie de tratamente cu efect laxativ, pentru tulburările de evacuare este util să se acţioneze la nivel local, evitându-se tratamentele cu acţiune sistemică, care se administrează pe cale orală. Cele mai cunoscute produse din această categorie sunt supozitoarele sau microclismele pe bază de glicerina, care ajută la golirea intestinului.

 

Farmacia Ivona vine în întâmpinarea nevoilor sănătății dumneavoastră, cu o farmacie modernă și o gamă diversificată de produse și servicii! Aceasta este situată pe strada Mețianu, nr 1, având orarul de Luni până Vineri, întrele orele 7-22. Pentru informații puteți contacta numărul de telefon 0257 270 741.