SUA: Incendii de vegetaţie peste 4000 km pătraţi. Pompierii au cerut ajutorul soldaţilor

Data publicare: Marti, 18 August, 2015 Total: 3739 accesari

Pompierii americani au cerut ajutorul soldaţilor pentru a stinge incendiile de vegetaţie care afectează peste 4.000 de kilometri pătraţi de teren în California şi alte state din vestul SUA, relatează agenţia DPA în pagina electronică.

 

Pentagonul a anunţat că va trimite 200 de soldaţi pentru a ajuta la stingerea unui incendiu din statul Washington.

Aceasta este prima dată după 2006 când Centrul naţional antiincendiu (NIFC) solicită ajutorul armatei americane pentru stingerea incendiilor, potrivit agenţiei Mediafax.
 

Aproximativ 440 de soldaţi ai Gărzii Naţionale din California şi membri ai forţelor aeriene au fost mobilizaţi pentru a ajuta Departamentul forestier şi de protecţie antiincendiu să lupte împotriva incendiilor din statul american, a declarat căpitanul Jeff Davis, un purtător de cuvânt al Pentagonului.
 

Departamentele locale de pompieri sunt suprasolicitate de unul dintre cele mai grave sezoane de incendii, până în prezent peste 28.000 de kilometri pătraţi de vegetaţie fiind mistuiţi de flăcări anul acesta la nivelul întregii ţări.
 

Mai mult de 95 de incendii de amploare se înregistrează în prezent în 11 state americane, cele mai multe în vest (California, Colorado, Idaho, Montana, Nevada, Oregon şi Washington), potrivit NIFC.
 

La 13 august, autorităţile americane au ridicat alerta de incendiu din ţară la nivelul 5, cel mai înalt, iar NIFC a anunţat că se aşteaptă ca vremea favorabilă incendiilor să continue alte câteva săptămâni.

 




foto: Palm Beach Post