Zilele Aradului 2015: Ziua orașului Pécs și programul complet de azi

Data publicare: Luni, 17 August, 2015 Total: 2093 accesari

 

 

 




Ziua orașului Pécs la Arad va fi sărbătorită anul acesta în cadrul Zilelor Aradului, marți, 18 august. Descoperiți mai jos programul detaliat al manifestărilor:



 

 

Marți - 18 august
 

11.00 -14.00 Ateliere de teatru cu Ioan Peter, Fabrica TEBA 
 

11.00 – 12.00 Vernisaj expoziție foto – Universitatea “Vasile Goldiș” din Arad – un sfert de secol de existență instituțională, Aula “Ștefan Cicio Pop“ a Universității “Vasile Goldiș” din Arad, Bulevardul Revoluției nr. 9
 

16.00 – 21.00 (RE)Cunoaștere. Camera obscură
 

Trecem pe lângă Primărie zilnic fără să o mai contemplăm. Ce ar fi dacă într-o zi am păși într-o încăpere improvizată din care am vedea o altfel de Primărie, una dinamică prin mișcarea zilnică datorată oamenilor și mașinilor, o Primărie întoarsă și răsturnată. Astfel s-ar vedea Primăria prin camera obscură.
 

În fuga zilnică, ignorăm anumite aspecte, iar într-un moment de participare pasivă putem asista la un experiment vizual ce se practica intensiv în urmă cu 400 de ani. Ne întoarcem în timp datorită dispozitivului, însă vom vedea în viitor prin importanța științifică a fenomenului. Un cort negru complet închis amplasat în fața Primăriei, printr-un orificiu milimetric va prezenta o altfel de clădire. Oamenii intră și asistă la formarea imaginilor dinamice sau la nașterea unui video fără aparate de filmat. Cei care intră în camera obscură vor putea auzi un scurt istoric al fotografiei și al modului în care aceasta a revoluționat arta vizuală.
 

Ziua orașului Pécs
 

17.00 Vernisajul expoziției pictorului Herczeg Laszlo, Sala CLIO, Str. Horia, nr. 10
 

18.00 Teatru de păpuși – Piesa TOLDI prezentată de PTE JESZ, Teatrul de Marionete
 

19.00 Deschidere Spectacol, prezintă Zoltan Lovas și Kovacs Ibolya
 

19.45 Spectacolul trupei de dans al Școlii Elementare de Artă Berze Nagy Janos, Parcul Eminescu
 

20.30 Spectacol interactiv de dansuri folclorice, Parcul Eminescu
 

21.00 Concertul trupei Flip, Flop and the Flyers – Rock and Roll Rockabilly, Parcul Eminescu
 

Zilele Aradului sunt organizate de Centrul Municipal de Cultură şi susţin candidatura Aradului pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii.