MAE: Cod roşu şi portocaliu de caniculă în Ungaria

Data publicare: Vineri, 07 August, 2015 Total: 3855 accesari
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că în Ungaria au fost emise atenţionări de cod roşu şi portocaliu de caniculă, valabil astăzi până la miezul nopţii, valorile ridicate ale temperaturilor putând favoriza şi apariţia furtunilor, informează Mediafax.
Judeţele afectate de cod roşu de caniculă sunt: Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom şi Veszprém. Pentru restul teritoriului ungar este în vigoare, în aceeaşi perioadă de timp, un cod portocaliu de caniculă.
 

De asemenea, MAE anunţă că se prognozează că valul de căldură va continua şi în zilele următoare, aşteptându-se ca temperaturile să depăşească, cel puţin până la începutul săptămânii 10 -16 august 2015, valorile medii înregistrate pentru această perioadă.
 

Valorile ridicate ale temperaturilor pot favoriza şi apariţia furtunilor (vânt, ploaie şi, posibil, grindină), aşteptându-se astfel de fenomene extreme, în special, în zona de sud-vest a Ungariei.
 

MAE reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (ce poate fi descărcată gratuit din „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale.