Gigi Becali: Nu mai vreau să dau milioane de euro la fotbal

Data publicare: Joi, 06 August, 2015 Total: 4151 accesari

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, miercuri seară, după ratarea calificării în play-off-ul Ligii Campionilor, că nu mai vrea să dea milioane de euro la fotbal, informează Mediafax.

 

"Asta e, vor veni şi alte seri şi alţi ani. S-a întâmplat, aşa a fost să fie. Prin această calificare ratată, lumea trebuie să înţeleagă că nu mă poate obliga nimeni să dau milioane de euro la fotbal. Eu nu mai vreau să dau milioane. Eu dau câte un milion de euro pe lună şi echipa produce şase milioane pe an din televiziune şi drepturi de televizare. Voi da cadou echipa la cei ce zic că ţin la echipă şi care zic că se pricep la fotbal. Oamenii trebuie să înţeleagă că nu e aşa uşor la Steaua. Eu încă mai cred în echipa asta şi vedem ce va fi", a spus Becali la Sport.ro.
 

Oficialul stelist a afirmat că Paul Papp este principalul vinovat pentru ratarea calificării. "Dacă Papp nu ne bătea azi, nu eram în play-off? A greşit băiatul, dar e al nostru. M-am gândit la Tamaş, dar nu pot să trec peste cuvântul antrenorului în ceea ce priveşte disciplina. Ce a făcut Papp astăzi nu putea să facă niciun fundaş central din lume. Nu îl atac pe Papp, constat, doar atât. Oamenii mi-au spus că el nu e fundaş central, că italienii l-au cumpărat şi l-au făcut fundaş dreapta, dar noi nu aveam cu cine să jucăm. Am încredere maximă în Rădoi. Singura greşeală a lui Rădoi este că l-a dat afară pe Tamaş, dar e bine că nu şi-a călcat în picioare principiile", a precizat Becali.
 

Echipa Steaua Bucureşti a ratat calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor, după ce a fost învinsă, miercuri, în deplasare, cu scorul de 4-2 (1-2), de formaţia sârbă Partizan Belgrad, în manşa secundă a turului trei preliminar al competiţiei, dar va evolua în play-off-ul Ligii Europa.

 

În tur, pe Arena Naţională, cele două echipe au terminat la egalitate, scor 1-1.
 

Miercuri, golurile sârbilor au fost marcate de Babovici `8, Jevtovici `60, A. Zivkovici `69 şi Trujici `90+1, în timp ce pentru Steaua au înscris Muniru `11 şi Hamroun `33.
 

În minutul 48, Papp a pierdut o minge în jumătatea proprie, iar Varela a comis fault în careu asupra lui Petrovici şi a primit cartonaşul roşu. Arbitrul Istvan Vad a dictat penalti, dar bulgarul Valeri Bojinov a şutat în bară.
 

Tragerea la sorţi a meciurilor din play-off-ul Ligii Europa va avea loc vineri, de la ora 14.00.