Papa Francisc: Persoanele divorțate nu sunt excomunicate, ci fac parte din Biserică

Data publicare: Joi, 06 August, 2015 Total: 2688 accesari

Persoanele divorțate "nu sunt excomunicate și nu trebuie tratate ca atare", întrucât "fac parte din Biserică", a afirmat Papa Francisc referitor la un subiect extrem de sensibil, care se va afla în centrul discuțiilor la Sinodul Familiei din luna octombrie, informează agențiile internaționale de presă.

 

"Mă refer azi la situația celor care, după ruperea legăturii căsătoriei, au stabilit o nouă relație de conviețuire (...). Aceste persoane nu sunt excomunicate, așa cum cred unii, ci fac parte din Biserică", a susținut suveranul pontif în cursul tradiționalei audiențe generale de miercuri, noteaAgenţia Naţională de Presă.
 

Insistând asupra faptului că Biserica trebuie să identifice căi pentru a-i "întâmpina cu adevărat" pe cei care și-au găsit fericirea într-o nouă căsătorie, el a insistat asupra atitudinii prelaților față de copiii rezultați din astfel de legături.
 

"Ei (copiii) sunt cei care suferă cel mai mult în asemenea situații. Cum putem să le cerem acestor părinți să facă tot posibilul pentru a-și crește copiii în credința creștină (...) dacă îi ținem la distanță de viața comunității ca și cum ar fi excomunicați?", s-a întrebat retoric papa Bergoglio.
 

Nu este prima dată când suveranul pontif abordează această temă. În luna iunie, el a susținut că, în unele cazuri, despărțirea soților "poate fi necesară din punct de vedere moral", atunci când trebuie protejat unul dintre soți sau dintre copii de traumele provocate de "violență, umilire, înstrăinare și indiferență".