Atenţionare MAE pentru românii care merg la Londra

Data publicare: Miercuri, 05 August, 2015 Total: 5148 accesari

MAE îi atenţionează pe cetăţenii români care călătoresc în Marea Britanie că sindicatele au anunţat că reţeaua de metrou din Londra va fi închisă pentru 24 de ore, greva urmând să înceapă în această seară la ora locală 18.30 şi să continue toată ziua de joi, notea gandul.info.

 

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord că sindicatul conductorilor de metrou ASLEF a anunţat că reţeaua de metrou din Londra - London Underground - urmează să fie închisă pentru 24 de ore, după ce negocierile au eşuat din cauza unui conflict cu privire la turele de noapte.
 

Greva urmează să înceapă azi, de la ora locală 18.30 şi să continue toată ziua de joi, după ce trei sindicate au respins o ofertă revizuită adresată personalului lor, referitor la introducerea serviciului de noapte pentru zilele de vineri şi sâmbătă, începând cu data de 12 septembrie 2015, menţionează MAE.
 

Ministerul de Externe recomandă cetăţenilor români consultarea paginilor de Internet https://tfl.gov.uk/modes/tube/tube-strike & www.mae.ro.
 

MAE reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (ce poate fi descărcată gratuit din "App Store" şi "Google Play"), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale.