Peste 500.000 de lire sterline au fost donate după moartea leului Cecil

Data publicare: Miercuri, 05 August, 2015 Total: 4332 accesari

Un apel pentru donații după uciderea leului Cecil în Zimbabwe de către un dentist american a condus la strângerea a mai mult de jumătate de milion de lire sterline, a anunțat marți unitatea de cercetare și conservare a faunei sălbatice a Universității Oxford, informează AFP.

 

Această unitate, care a plasat un colier GPS în jurul gâtului leului Cecil în anul 2008 pentru a colecta informații cu privire la stilul de viață al leilor și al longevității acestora, a primit din donații peste 500.000 de lire sterline (785 de mii de euro) în cursul săptămânii trecute.
 

"Datorită generozității incredibile a acestor donatori, ne vom strădui să conservăm leii la (rezervația) Hwange (Zimbabwe) și în țările vecine", a declarat profesorul David Macdonald, fondator și director al unității de cercetare, notează AFP citat de Agerpres.
 

Walter Palmer, un bogat stomatolog american din Midwest, a provocat un val de indignare în întreaga lume ucigându-l la 1 iulie anul acesta pe leul Cecil, un leu mascul de 13 ani remarcabil pentru coama sa neagră, în marea rezervație de la Hwange.
 

Palmer a spus că și-a dat seama că este vorba despre un specimen protejat după ce animalul murise și s-a apropiat de el, moment în care a descoperit colierul GPS.
 

Donațiile primite de unitatea de la Universitatea Oxford vor servi la formarea personalului din rezervațiile naturale din Zimbabwe, pentru finanțarea patrulelor împotriva vânătorii ilegale și a unor noi coliere GPS pentru urmărirea leilor.
 

"Cred ca mobilizarea mondială în jurul istoriei lui Cecil transcende destinul tragic al unui leu și arată că oamenii sunt preocupați de prezervarea naturii și doresc ca aceasta să reflecte modul în care se comportă umanitatea cu natura în secolul al XXI-lea", a constatat dl Macdonald.
 

După protestele în legătură cu moartea leului Cecil, Zimbabwe a anunțat restricții imediate asupra marii vânători (lei, elefanți, leoparzi), acum interzisă în apropierea rezervației de animale din Hwange.