Proprietăţile curative ale apei termale

Data publicare: Vineri, 31 Iulie, 2015 Total: 8199 accesari


Apa termală provine din izvoare naturale, situate mai ales în regiunile vulcanice. Aceasta are multiple beneficii asupra sănătăţii şi aspectului fizic. Este indicată în diverse afecţiuni ale aparatului locomotor, respirator, în cele cutanate şi neurologice periferice, dar şi în scop cosmetic, notează farmaciata.ro.

 
 

Dacă doriţi să o folosiţi în scop medical, fiţi atenţi ca bazinul în care intraţi să fie dotat cu filtre microbiologice, întrucât apă caldă întreţine bacteriile şi ciupercile, iar riscul de infecţii este chiar mai mare decât în cazul piscinei obişnuite. În special vară, când tenul este mai încărcat de praf şi expus radiaţiilor solare, întrebuinţarea zilnică a apei termale este esenţială, deoarece are un efect regenerator şi calmant, îmbunătăţeşte circulaţia la nivelul pielii şi vă poate scăpa de acnee şi de petele roşii de pe faţă. Poate fi achiziţionata din farmacii sub formă de spray-uri pentru răcorirea fetei, loţiuni pentru demachiere etc.

 

Iată câteva beneficii ale utilizării apei termale în scop cosmetic: oxigenează celulele, are acţiune puternic antioxidanta, regenerează şi protejează ţesuturile. Nu irita pielea (fiind potrivită chiar şi pentru tenul sensibil şi acneic), are efect antiinflamator, previne iritaţiile sau inflamarea pielii şi îmbătrânirea cutanată.

 

Apa termală poate fi folosită şi după epilat, bărbierit sau în cazul în care vă confruntaţi cu eczeme, urticarie sau alte reacţii alergice la nivelul tegumentului. Mai mult, poate fi folosită pentru a fixa machiajul, iar dacă este păstrată la frigider, efectul de calmare şi decongestionare a pielii va fi şi mai intens.

 

Băile reglează metabolismul

Bogată în săruri minerale, apa termală este microbiologic pură, nu conţine conservanţi sau parabeni şi este ideală nu doar pentru îngrijirea tenului, ci şi pentru tratarea diverselor afecţiuni cutanate sau alte probleme de sănătate, caz în care sunt recomandate băile. Cu cât apa este mai caldă, cu atât îmbunătăţeşte mai bine circulaţia la nivelul pielii şi reglează metabolismul.

 

Apa termală este indicată în dermatita atopică sau psoriazis

Dintre patologiile tratate cu băile de apă termală se numără: dermatita atopică, eczemele sub diferite forme, psoriazisul, arsurile şi cicatricile cauzate de acestea, prurit etc. În plus, aerosolii pe care îi emana apa cresc imunitatea, o astfel de cura fiind indicată şi în cazul afecţiunilor respiratorii (de exemplu, astm, rinite alergice), circulatorii (reumatism) şi neuromotorii.

 

Băile termale sunt indicate şi în recuperarea fizică după accidente, tocmai pentru că terapia începe prin relaxare, iar calciul întăreşte oasele. Datorită proprietăţilor vasodilatatoare, apele bogate în gaz carbonic sunt recunoscute şi pentru tratarea bolilor cardiovasculare.

 

Sulful, bun contra reumatismului

Psoriazisul poate fi tratat şi în băile care conţin sulf. Totodată, apa termală sulfuroasa este recomandată şi persoanelor care suferă de reumatism, dar nu este indicată în niciun caz copiilor, pentru că sulful inhiba cartilajele de creştere. În schimb, femeile însărcinate au contraindicaţie totală de a intra în apă termală în general, întrucât temperatura crescută şi concentraţia mare de minerale pot duce la ruperea membranelor.

 

Bucură-te de proprietăţile apei termale şi de servicii de calitate, aproape de casă!

 

Grădina Termală Dorobanţi, situată la o distanţă de 25 km de oraşul Arad, îşi deschide porţile atât pentru cei care doresc să urmeze un tratament în apele termale cu temperatura de 36-40 de grade Celsius, cât şi pentru cei care vor să se bucure de apă şi de soare, în bazinul de înot cu o lungime de 30 de metri, 10 metri lăţime şi 2 metri adâncime.

 

Tratament

Apa termală de la Dorobanţi este recomandată în curele de tratament din 1988, când s-a deschis primul ştrand fiind indicată în tratarea şi ameliorarea diverselor afecţiuni (reumatism, artrită, pareza, parestezie, afecţiuni ginecologice inflamatorii sau ale aparatului respirator).

 

Relaxare

Ştrandul se întinde pe o suprafaţă de 1,5 hectare şi are zone umbrite de copaci. În cadrul complexului se afla un restaurant unde puteţi lua masa şi puteţi gusta preparate specifice zonei. La bar găsiţi băuturi potrivite să vă răcorească în zilele calde ale verii. În plus, pentru cei care doresc să petreacă mai multe zile în cadrul Grădinii Termale, există pregătit un loc de camping.


 foto: facebook Gradina Termală

Grădina Termală vă oferă o mulţime de evenimente pentru întreaga familie!

 

De la petreceri, la ateliere de creaţie pentru copii, dar şi şedinţe de hidrokinetoterapie pentru cei ce vor să-şi îmbunătăţească sănătatea sistemului locomotor.

 

Pentru mai multe informaţii, tarife, poze şi cele mai noi evenimente, accesaţi pagina www.gradinatermala.ro şi pe facebook - Grădina Termală –.